Nyheder
imported

Årets Vildmosekartoffelambassadør

Ernst Trillingsgaard påtager sig opgaven som ambassadør, en pris der uddeles til årets festival d. 12. okt.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

Det er tredje år Ernst Trillingsgaard er blevet opfordret til at påtage sig opgaven som ”Årets Vildmosekartoffelambassadør”. To gange tidligere har han sagt pænt nej tak på grund af andre opgaver. Tredje gang er som bekendt ”lykkens gang” og derfor er det med stolthed, at ”Trille”, dansk erhvervsleder, der var direktør for Aalborg Kongres og Kultur Center indtil 2017, lørdag d. 12. oktober kl.10.45 ankommer til Gård 18 i hestevogn for at modtage prisen. På scenen vil den nuværende kartoffelambassadør, Malou Skeel, overrække den gyldne kartoffelskræller, symbolet på, at Trille nu kan indskrive sig som den 12. i rækken af Vildmosekartoffelambassadører.

Kartoffelferien dengang og nu

Traditionen tro afholdes Vildmosekartoffelfestivallen den første lørdag i skolernes efterårsferie. I år som nævnt, d. 12. oktober. Her kan både voksne og børn genopleve hvordan ”ferien” i gamle dage betød hårdt arbejde for landbobørnene, når kartoflerne skulle tages op af jorden inden frosten satte ind.  På kartoffelfestivalen kan nutidens børn opleve hvordan det var at være barn på en kartoffelgård for 50 år siden. Der vil også være aktiviteter som at malke en ko, køre i marken i én af de store traktorer eller på en ATV-crosser. Der er også mulighed for at lave reb, få ansigtsmaling eller prøve en tur i hoppeborgen m.m.

Rundstykker og underholdning

Traditionen starter dagen med gratis morgenkaffe, rundstykker og musikalsk underholdning ved Curioso-koret fra Pandrup. Herefter kan man besøge de mange salgsboder, der frister med lokale produkter. Ligeledes vil man kunne opleve Brovst Pigegarde.

Ambassadøren

Den kommende ambassadør, Ernst Trillingsgaard er forventningsfuld. Han trak sig tilbage fra Aalborg Kongres og Kultur Center i 2017 og i dag er han en flittig foredragsholder, der indtil nu har besøgt 230 foreninger nord for Aarhus.  Meget har han oplevet i sit knap 80-årige liv, og der er næppe den danske skuespiller/entertainer han ikke har budt velkommen. Desuden er han idémanden bag ”de syngende træer” i Kildeparken, hvor 80 udenlandske stjerner indtil nu har plantet et træ til minde om et besøg. Ernst Trillingsgaard er født og opvokset på Jegindø, hvor hans far var fisker og auktionsmester, og han fortæller om sin livslange kærlighed til kartofler, der startede allerede i barndommen før og under 2. verdenskrig.

 

Arbejdsgruppen bag Vildmosekartoffelfestivallen glæder sig til at byde alle interesserede velkommen til en oplevelsesrig dag i kartoflens tegn. Arrangementet afvikles ved Vildmoseporten, Biersted Mosevej 277, 9440 Aabybro.

Læs om fantastiske oplevelser og events