Nyheder
imported

Aftale øger konkurrence evne

Med den seneste transportaftale fra Transportministeriet, som så dagens lys i forrige uge, er der glædelige nyheder for Jammerbugt Kommune og ikke mindst de mange virksomheder i kommunen

 Med den seneste transportaftale fra Transportministeriet, som så dagens lys i forrige uge, er der glædelige nyheder for Jammerbugt Kommune og ikke mindst de mange virksomheder i kommunen

Der er nemlig givet grønt lys fra Transportministeriets side, således at der er afsat 3,4 mio. kr. til  en tilpasning af strækningen mellem Thisted og Aalborg, så det bliver muligt i fremtiden at komme frem og tilbage med modulvogntog.

Desuden er der også afsat penge til strækningen rute 55 mellem Aabybro og Pandrup. Dette beløb er på 0,6 mio. kr.

For en virksomheden Lantmännen Unibake DK i Pandrup er det også populære toner. Fabrikschef Peter Vejrgang forklarer.

– Vi har sammen med Jammerbugt Kommune ”kørt” forhandlinger for at få optimeret vores transportveje til og fra Pandrup området. Det er især de mange rundkørsler, som giver problemer for vores transport. Med en forberedelse for modulvogntog på rute 55 kan vi fastholde vor konkurrenceevne . Vi kan nemlig køre med 51 paller i stedet for 33 paller, som dækker over en almindelig transport med trailer efter vogntoget, sådan er det i dag. 

Også borgmester Mogens Gade glæder sig med på virksomhedernes vegne.

– De kan nu optimere deres transport og derved sænke transportudgifterne væsentligt. Dette er en ikke uvæsentlig konkurrenceparameter i en tid, hvor der er meget fokus på omkostningsniveauet alle steder i samfundet.

 Han tror på at aftalen vil give virksomheder i Jammerbugt Kommune, der har afdelinger andre steder i landet, rigtig gode forhold. 

– Vi har igennem snart to år forhandlet med Transportministeriet, derfor er jeg meget tilfreds med den transportaftale.

Læs om fantastiske oplevelser og events