Nyheder
imported

Aktivitetsforslag: Forårssol og hyggelige aktiviteter

Med afsæt i myndighedernes anvisninger, er der fortsat gode muligheder for at få tiden til at gå med spændende aktiviteter i Destination Blokhus.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Skovbingo

En rigtig god og aktiv aktivitet udenfor er skovbingo. Den behøver i og for sig ikke at omhandle skoven, hvis ikke du er i nærheden af en. Det kan også være havebingo, bybingo eller noget helt tredje, det kan kaldes. Ideen med skovbingo er at lave et ark inddelt i felter med billeder af ting, børnene skal finde. Ved skovbingo kunne det være et grantræ, en fugl, en rede, en edderkop og et spor fra en hjort. Find på så mange ting, du kan. På denne måde får børnene både brugt noget energi samtidig med, at de lærer noget om skoven og naturen – så er det også lidt som at være i skole. Ved bybingo kunne det være en kirke, en lygtepæl, hajtænder, et byskilt med mere. Det er kun fantasien, der sætter grænserne.

Hygge ved bålet

Hvis I er heldige, kan I gå i haven og lave bål. Ellers findes der mange bålpladser rundt omkring i Danmark. Du kan finde en liste over bålpladser på naturstyrelsens hjemmeside: ud i naturen. Lav en snobrødsdej og pimp snobrødet op med en lækker kanelblanding eller lav en let tomatsuppe, hvor i blander alle ingredienserne i gryden over bål. Se hvordan på spejder.dk i spejdernes kogebog.

Oplev Fårup Sommerland – se Facebookside HER

Fårup Sommerland, som åbner den 21. maj (ÆNDRET TIL DEN 8. JUNI), råder i alt over mere end 90 ha, hvoraf selve parken med forlystelser, gangarealer, spisesteder og parkeringspladser fylder godt halvdelen. Det svarer til intet mindre end 55 fodboldbaner. Det giver god plads til sjove oplevelser, og det resterende areal sikrer god afstand til hinanden og sørger for en helt autentisk skovtursstemning midt i mellem de høje, flotte træer.

Gør jorden klar og forkæl køkkenhaven

Nyopgravede kartofler fra haven og sprød salat fra højbedet. Søde jordbær plukket i solen og friske majs på grillen. Drømmen om hjemmedyrkede lækkerier kan få tænderne til at løbe i vand på de fleste, og i disse dage planlægger haveejere og altandyrkere over hele landet sommerens høst. Og flere har i år endnu større ambitioner for køkkenhaven. Corona-krisen samfund har både givet mange mere tid i haven og sat tankerne om selvforsyning i gang. Jordens temperatur er dog helt afgørende for om grøntsagsfrøene vil spire. Så selv om det kribler for at komme i gang, så er der god fornuft i at vente, til jorden er blevet varmet op af forårssolen. Begynd ikke at så før jordtemperaturen er 9-10 grader. Kartofter og radisser er noget af det første, der kan komme i jorden, mens planter som majs og agurker først skal sås i slutningen af maj eller starten af juni. Inden du begynder at så, skal alt ukrudt fjernes, og hvis der er større sten i jorden, skal de også væk. Desuden skal jordoverfladen løsnes og jævnes med en kultivator. Har du kun et lille højbed, kan du godt nøjes med en håndkultivator. God fornøjelse.

Ta’ en tur i Skulpturparken – se Facebookside HER

Skulpturparken Blokhus åbnede i sidste uge den 1. maj – og her kan du også trygt tage på udflugt i den 20.000m2 store park, med sansehaver, leg og nye og imponerende sandskulpturer, formet efter dette års tema: ” Eventyrlige Filmfigurer”. Det er tilladt at medbringe egen madkurv, hund og masser af godt humør.

Spil minigolf – se Facebookside HER

Slå jer løs blandt elefanter, eagles og krokodiller. Mens krokodillen holder vagt og elefanterne drikker vand, gør i jer klar til at besejre Europas største minigolfbane på Jambo Feriepark – med trygge omgivelser og god plads. Prøv det en enkelt gang eller køb kort til hele ferien. Vi tør godt love, at der venter " vildt sjove" oplevelser forude.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events