Aabybro

Alle lærere skal testes to gange om ugen

I forbindelse med, at eleverne i 0. til 4. klasser fra mandag 8. februar skal i skole igen, så har Justitsministeriet, Sundhedsministeriet, regionerne og Kommunernes Landsforening besluttet, at alle lærere og pædagoger skal testes to gange om ugen.
Det sker for at sikre, at personalet kan gå trygt på job, ligesom elever og forældre kan være sikre på, at det sundhedsmæssigt er forsvarligt at møde op.

Kommunerne udfører testene
Den besked fik Jammerbugt sent tirsdag aften 2. februar og er derfor i færd med at få en model for test på plads.
– Det er meget vigtigt, at vi får testet vores personale og eleverne, og vi har indgået en aftale med SOS om, at de skal levere kviktest, siger borgmester Mogens Chr. Gade.
Det bliver kommunens eget personale, der skal udføre de mange test, som bliver tilsendt kommunerne.
– Derfor er vi lige nu ved at finde ud af hvilke af vores faggrupper, der kan varetage denne opgave, og vi er ved at planlægge, hvordan vi får det organiseret. Blandt andet er vi ved at spørge vores skoler hvor meget personale, de har på arbejde for at undervise 0. til 4. klasserne samt specialtilbud, fortæller Helle Nørgaard Pedersen, Skole- og Dagtilbudschef.

Starter i uge 6
Det udvalgte personale skal så mandag og tirsdag i den kommende uge 6 undervises i at udføre disse kviktest – at pode samt aflæse og indtaste resultaterne.
– Så vi forventer, at vi i uge 6 kan nå at teste alle lærere og pædagoger én gang og de efterfølgende uger to gange, siger Helle Nørgaard Pedersen.
Derudover opfordres alt personalet til at tage en PCR-test, inden de møder ind på job på mandag.
Det er frivilligt for personalet, om de vil lade sig kvikteste på skolerne.

Sidegevinst
Borgmester Mogens Chr. Gade tilføjer, at den øgede test af kommunens ansatte også har den sidegevinst, at det er med til at lette trykket på Region Nordjyllands testcentre.
– Der har jo været hårdt tryk på regionens centre, men det er ved at aftage blandt andet fordi, vi tester flere af vores ansatte i kommunerne, som derfor ikke bruger regionens centre, siger borgmesteren.
– Det er vigtigt, for mange firmaer er afhængige af at kunne få testet deres ansatte for at undgå smitte, og de at de må lukke ned, for eksempel fødevarevirksomheder, siger han.
I forvejen er Justitsministeriet, Sundhedsministeriet, Danske Regioner og Kommunerne Landsforening ved at udrulle en strategi med mobile testcentre, der i første omgang koncentrerer sig om besøg på plejecentrene, indtil der er fuld vaccinedækning og vil derefter gradvist også besøge daginstitutioner.

Læs om fantastiske oplevelser og events