Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Anne Dorte sætter punktum

Årets sidste TV2 Nord koncert på torvet i Blokhus bliver med Anne Dorte Michelsen, den 6. august kl. 19.30

Årets sidste TV2 Nord koncert på torvet i Blokhus bliver med Anne Dorte Michelsen, den 6. august kl. 19.30

Anne Dorte Michelsen er kendt som en af de mest uforudsigelige og nysgerrige kvindelige danske kunstnere gennem tre årtier. Med nogle af historiens største danske pophits over kløgtig kønssatire til blide fortolkninger af danske sange har hun navigeret ubesværet mod nye hjørner af sin kunst uden at tabe hverken sig selv eller publikum, hvad enten hun har kreeret radiobaskere med Tøsedrengene, ristet mænd og kvinder med Venter på Far eller har stået og sunget under en kirkehvælving.

Allerede som 5-årig begyndte hun at spille klaver, og skrev som elev på Århus Friskole sin første sang som 9-årig.

Hendes første udgivelse var i 1977 da hun skrev og sang med på et enkelt nummer på gruppen Caracas LP ”En strålende tid”.

Michelsen gik herefter med i bandet Sødsuppe. Bandet øvede i øvelokale-kollektivet "Fairplay" og her kom hun i kontakt med Tøsedrengene. De var allerede i gang med deres anden plade, men sangskriveren Klaus Kjellerup stod lige og manglede en god tekst. Han spurgte Anne Dorte og resultatet blev sangen "Sig Du Kan Li' Mig", hvor Anne Dorte sang duet med Henrik Stanley Møller. Nummeret blev Tøsedrengenes store gennembrud.

Solokarrieren

I 1985 udsendte hun sin første soloalbum ”Mellem dig og mig” og siden har hun præget den danske musikscene med 11 soloudgivelser samt 3 Cdére med gruppen Venter På Far.

Hun har også solgt et pænt antal plader i Norge og Sverige, og sågar Japanerne har haft fornøjelsen af hendes talent. Sangen ”Fortrolighed” var således titelnummeret i en japansk tv-serie.

I en årrække turnerede hun i de danske kirker, som en direkte udlægger af hendes samarbejde med den Norske pianist Helge Lilletvedt, hvor de indspillede danske sange og salmer.

Anne Dorte Michelsen er også kendt som jounalist, debattør, TV-anmelder og klummeskriver I flere dag- og ugeblade.

Privat har hun siden 1996 været gift med skuespilskoleleder Carsten Kressner, med hvem hun har 2 børn. Hun er desuden mor til forfatter Olga Ravn, som hun har med maler og designer Peter Ravn.

Anne Dorte mestrer til fuldkommenhed; den lette og humoristiske popsang og de stille, dybe ballader og der er ingen tvivl om at den populære sangerinde vil fylde torvet i Blokhus den kommende tirsdag.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events