Blokhus

Anne Justs Have udnævnt til en af de 50 smukkeste

The Danish Club har udnævnt Anne Justs Have – Haven i Hune som en af de 50 smukkeste haver i Danmark, og i den anledning har The Danish Club fået en særlig invitation til en aftenvandring i haven efter lukketid, hvor der fortælles om nogle af havens mange historier. 
Det sker ved et særligt aften-arrangement 15. juni kl. 17.00.

En særlig have
Anne Justs have i Hune fungerer som inspirationskilde for haveejere over hele landet og er et godt eksempel på moderne, dansk havearkitektur. Haven er anlagt af afdøde blomstermaler Anne Just og hendes mand, arkitekt Claus Bonderup, som inviterer ind i sit smukke hjem og fortæller om Haven og dens tilblivelse.
Anne Justs Have er en blomstermalers have på ca. 7400 kvadratmeter anlagt med farvetematiske småhaver i et bakket forløb.
Den fremstår, som om den er skabt af naturen selv, og i lighed med de engelske romantiske haver kan du derfor i Haven i Hune opleve og få en forståelse for naturens egen særegne skønhed.
Og den er opbygget af en række oplevelsesrum, som hver har en særlig farve, der skaber en egenartet atomsfære og duft, f.eks. Rød have, Gul have og Irisbakke. En måde, hvor der også bliver skabt orden i det frodige væld af blomster og grønne planter.

Malerisk oplevelse
Når du er på rundtur i haven, så anbefales det at du oplever haven i den rækkefølge, som den er anlagt, så du kan få en unik maleriske oplevelse og opleve de 1000-vis af stauder fordelt på 100-vis af forskellige sorter.
Når haven er åben for publikum, så er der mulighed for at nyde en kop kaffe/ med hjemmebagt kringle eller en smørbolle. Kaffen er du altid velkommen til at nyde på enhver plads i haven.
I butikken er der et stort udvalg af postkort, plakater med motiver fra Anne Justs malerier, haveartikler, keramik, planter og meget andet.
I atelieret er der en permanent udstilling af Anne Justs malerier og keramik, ligesom der i løbet af sæsonen vil være forskellige foredrag og musikarrangementer.

The Danish Club
The Danish Club er Danmarks største univers af åbne historiske huse og udvalgte haver.
Fællesskabet inkluderer i dag 400 huse og 50 haver, med hver deres fascinerende og særlige historie, som venter på dit besøg. 
Missionen med The Danish Club er at skabe begejstring, viden og tilgængelighed til Danmarks kulturarv. Vi ønsker at inspirere dig til at besøge Danmarks unikke historiske huse og haver enten på egen hånd eller via The Danish Clubs mange særarrangementer, oplyser indehaver Merete Otillia Knudsen.

Læs om fantastiske oplevelser og events