Nyheder
imported

Attraktive ferier hos Fårup Skovhus

Flere generationer nyder sommeren i skovhuset ved Saltum.

Tekst: Martin Frandsen Foto: Presse

Det summer af sommer, liv og glade børnestemmer fra den nye store legeplads, som Fårup Skovhus fik opført sidste år.
Den tidligere skole ligger som en perle i skoven og ved vejen til flotte Saltum Strand tæt på Fårup Sommerland, Skulpturparken samt oplevelserne i Løkken og Blokhus.
Alle 27 værelser og familieværelser er også udsolgt hen over hele sommeren, og der er travlhed i restauranten, hvor buffet og torsdagens stegt flæsk ad libitum altid er et hit.
– Vi tilbyder ferier, som typisk varer fra to dage til en uge, og med i overnatningerne får vores gæster også morgenmad samt aftensmad, fortæller indehaver Bo Hifling Larsen.
– Det er meget populært, så behøver man ikke at skulle tænke på aftensmad, og man kan i stedet hygge sig sammen, fortæller han.

Børn og børnebørn

Om sommeren er det typisk børnefamilier samt tre generationer eller bedsteforældre alene på ferie med børnebørnene, der holder ferie i Fårup Skovhus, mens det uden for sæsonen er par og ældre par, der overnatter i forbindelse med koncerter og foredrag hos Fårup Skovhus.
– Vores aftenbuffet har blandt andet både helstegt pattegris og soft-ice, så der er noget for både børn og voksne, og i år har vi udvidet buffeten med oksemørbrad. Det er meget populært, og vi har mange gæster fra områdets campingpladser og sommerhuse, forklarer Bo Hifling Larsen.
På en almindelig sommeraften er der nemt 400 gæster til buffet hen over aftenen, mens stegt flæsk ad libitum torsdag aften ofte samler små 700 gæster i restauranten samt på de 150 udendørspladser.

Tidligere skole

Bo Hifling Larsen har stået bag det kendte Fårup Skovhus i nu mere end 30 år, men de oprindelige bygninger var faktisk skole, og den mere end 150 år gamle Fårup Skole var i mange år en af de mest øde beliggende skoler på vestkysten.
Da der blev oprettet en centralskole i Nørre Saltum blev landsbyskolen omdannet til sommerrestaurant af restauratør Johannes Dufresne fra Aalborg.
Selv om der er sket meget og bygget til siden, så er den gamle skolestue det første rum, man træder ind i på Fårup Skovhus.

 
 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events