Nyheder
imported

Bag Klitten: Bjørn Kristiansen

Bjørn Kristiansen fra Norge har sammen med familien købt hus i Hune ved Blokhus, læs med her

Det er dejlig å være norsk – i Danmark, slagordet der har mere end 25 år bag sig fænger stadig, også hos Familien Kristiansen fra Sarpsborg i Norge. Blokhus avis har mødt Bjørn, der sammen med sin familie har valgt at købe bolig i Hune ved Blokhus.

Tekst og foto: Lotte Kande

– Mit hjerte har altid banket for Danmark, lige siden jeg var en lille dreng har vi haft relationer hertil, fortæller han. Men historien rækker langt længere tilbage.

Efter 2. verdenskrig var Norge fattig på især fødevarer og drenge og mænd blev derfor sendt til Danmark for at provianterer. Også Bjørns far. Han opholdt sig i Danmark i flere uger og boede ved en venlig dansk familie. Det kom der et livslangt venskab ud af og efterfølgende besøgte familierne hinanden.

Altid ferie i Danmark

Bjørn kan selv huske, at han var 8 år første gang han med sine forældre besøgte Danmark. Det var en telttur til København med besøg på Fyn og langs den jyske vestkyst hjem. Da han selv giftede sig og fik børn var det helt naturligt, at de også skulle opleve alle skønhederne ved Danmark.  – Vi har siden 1980 både været på teltture, med campingvogn og på sommerhusferie i Nordjylland. I år 2000 købte familien en sejlbåd og nød sommeren ved havnemiljøerne omkring Læsø, Sæby og langs Limfjorden, fortæller Bjørn. Men det var Vesterhavet, duften, lyset og den til tider barske natur, der trak i dem.

Huskøb

Efter længere tids overvejelse beslutter Bjørn samme med sin familie at lede efter bolig i Danmark. Flere af familiens venner havde inden for en årrække købt (ferie)bolig i området omkring Pandrup og Blokhus og havde med stor iver fortalt om alle glæderne og herlighederne ved netop dette område. Familien Kristiansen kigger huse i både Ingstrup, Pandrup og Saltum-området  men beslutningen blev taget, da de forelskede sig i et hyggeligt hus midt i Hune ved Blokhus. – Vi fik fra starten en følelse af, at her var vi hjemme, smiler den stolte husejer.

Hvad får en norsk familie til at investere i en bolig i Danmark? spørger jeg. Svaret er enkelt – Når jeg træder af færgen i enten Hirtshals eller Frederikshavn, får jeg en indre følelse af at nu jeg er på ferie, at nu jeg er hjemme og jeg kan sænker mine skuldre og se frem til et oplevelsesrigt ophold.

Familien nyder at kunne gå ud af døren og være midt i stemningen – Det kan lyde mærkeligt for mange, smiler Bjørn og fortsætter. Hjemme i Norge er der langt til alt. -Vi sætter  stor pris på nærheden til Vesterhavet som vi dagligt bruger. Hvis vejret er godt bader vi, er vejret mindre godt traver vi en lang tur og om aftenen nyder vi at se kanonererne skyde solen ned over bølgerne. Vi holder også af at vandre i Blokhus Klitplantage, og især vores søn har fundet stor glæde i de mange cykel og MTB-ruter. Dernæst er vi helt overvældet over de mange aktiviteter og events området har at byde på. Vi går til koncerter, på markeder, vi besøger restauranterne til enten frokost eller aften og nyder at gå på et gammelt mejeri efter ost og smør, til en rigtig slagter eller hos den lokale håndværksbager. – Det er de små ting, men elementer som vi ikke kan hjemme i Norge.

Lige nu holder familien Kristiansen 6 ugers ferie i Danmark, men ellers kommer de her så tit det er muligt og helst et par gange om måneden. Dog er det meningen, at de på sigt, efter endt arbejdsliv, vil opholde sig flere måneder af gangen i huset, som de har døbt ”Vestkystens Perle”.

Hvordan har købsprocessen været?

Bjørn fortæller at de igennem hele processen har følt sig trygge. De købte deres bolig igennem Villadsen Ejendomshandel og dette valg var ikke tilfældigt. –Flere af vores venner har haft gode oplevelser ved at købe bolig ved dette firma, og vi har oplevet den samme gode vejledning og imødekommenhed, afslutter Bjørn Kristiansen.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events