Hune:
Bagermesterens ”hemmelige” juleboller
Her får du bagermesteren fra Hune Bageri ”hemmelige” opskrift på lækre juleboller, så du altid har noget at forkæle familien med i denne søde juletid
Tekst: Lotte Kande – Foto: Blokhus Avis
Det rusker udenfor vores vinduer, og er vi heldige falder den første sne netop nu. Danskernes stuer begynder så småt at dufte af jul, dekorationerne til julemåneden bliver kreeret, og på anlægget spiller måske ”It’s beginning to look a lot like christmas”.
Det er også netop nu, at de første julerier i køkkenet tager form, og vi har i den forbindelse talt med bagermesteren fra Hune Bageri. Han giver her, helt eksklusivt, sin hemmelige opskrift på juleboller.
Det smager af jul – velbekomme.
Det skal du bruge
250 g. vand
50 g. sukker
8 g. salt
100 g. margarine
1 æg
50 g. gær
700 g. mel
10 g. kardemomme
100 g. valnødder
100 g. rosiner
Fremgangsmåde
– Vand og gær kommes i en røreskål. Mens gæres opløses afvejes de øvrige ingredienser. Valnødder og rosiner holdes særskilt indtil dejen er æltet.
Kom de afvejede ingredienser i og ælt dejen godt. Herefter tilsættes valnødder og rosiner.
Efter æltningen stilles dejen til hævning i ½ time.
Del herefter dejen i 15 lige store boller. Bollerne stilles på en bageplade og skal nu efterhæve i ca. 1 time.
Før bagning pensles bollerne med æg og der drysses perlesukker ovenpå, fortæller han.
Julebollerne skal bages ved 200 grader i 12 – 15 min, alt afhængig af ovntype.
Bagermesterens tips
Ælt dejen godt – gerne i ca. 10 min. + 2 min. mere når valnødder og rosiner er tilsat! En perfekt æltet dej – giver et perfekt resultat!