Nyheder
imported

Behov for lokalt testcenter til de mange turister og gæster

Blokhus Samråd og Fårup Sommerland arbejder for lokale test-muligheder

Tekst: Martin Frandsen Foto: Poul Nymark

Med flere end 1,5 millioner besøgende i Blokhus om året og samt flere end en halv millioner gæster årligt i Fårup Sommerland, så giver det mere end god mening, at Region Nordjylland opretter et centralt placeret testcenter i området.
Det mener både Blokhus Samråd og Fårup Sommerland, og de får opbakning fra Jammerbugt Kommune.
Region Nordjylland har også taget positivt mod ideen og arbejder på at finde en løsning.
– Med alle de turister, der er i Blokhus-området, og alle de gæster, der kommer i Fårup Sommerland, så er der behov for et synligt, let tilgængeligt og centralt placeret testcenter, pointerer John Andersen, formand for Samrådet.

Lettere for gæsterne
Baggrunden er kravet om, at man skal kunne fremvise et Coronapas eller en negativ test, som ikke er mere end 72 timer gammel, hvis man vil opholde sig indendørs på et spisested, værtshus eller bar.
Samme krav stilles der for at benytte attraktioner som Fårup Sommerland og Skulpturparken Blokhus.
– Det vil gøre det meget lettere for vores turister og gæster, når de vil ud at spise, have en øl eller drink eller opleve områdets attraktioner, at vi har et testcenter tæt på, hvis flere eller en enkelt i selskabet mangler at blive testet, forklarer John Andersen.
Niels Jørgen Jensen, direktør for Fårup Sommerland, supplerer med, at der i det mindste bør være et testcenter tilgængeligt i weekender.

Placering er fundet
Og der er allerede fundet et velegnet sted, nemlig Østergaard på Vesterhavsvej 105 ved den nye rundkørsel mellem Kvorupvej og Vesterhavsvej, øst for Hune.
– Det er nemt tilgængeligt og centralt placeret i forhold til Blokhus-Hune og Fårup Sommerland, siger John Andersen.
Jammerbugt Kommune, som helt generelt arbejder for en øget testkapacitet i kommunen, har også båret ønsket videre til Region Nordjylland.
– Helt konkret har vi fået en forespørgsel om, der kan blive oprette et test-center tæt på Blokhus-Hune af hensyn til de mange gæster og turister i området. Derfor presser vi på over for Region Nordjylland for at få opfyldt dette ønske, siger borgmester Mogens Chr. Gade.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events