Nyheder
imported

Bertel Haarder blev overrasket i Blokhus

Set og sket: Der blev afholdt Land-shape festival i Gateway Blokhus i weekenden, som bød på underholdning, kunst, musik, workshops og mad.

Blokhus blev i weekenden centrum for Land Art af international klasse under den anden LAND-SHAPE festival, der fandt sted 2. – 4. juni i Gateway Blokhus.

Åbningsdebat med internationale kunstnere og kulturministeren

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

En række internationalt anerkendte kunstnere som Lilibeth Cuenca Rasmussen, Will Beckers og Mikael Hansen fik gjort Gateway Blokhus til et kunstcentrum, hvor kunstelskere ganske gratis kunne opleve 15 helt nye værker under åben himmel – og vejrguderne var med arrangørerne.
”Denne festival var skabt omkring en række topnavne inden for international Land Art i samspil med lokale og nationale kunstnere, som også arbejder inden for Land-Art-traditionen med værker under åben himmel. Festivalen vat først og fremmest et varmt, venligt og tankevækkende møde mellem det elitære og det folkelige – et sted for gode oplevelser og interessante samtaler.

Samtalerne kom blandt andet til at foregå til LAND-SHAPE festivalens åbningsarrangement, hvor alle var inviteret til en debat i den gamle forsamlingshus-stil. Christian Have var moderator, da blandt andre kulturminister Bertel Haarder (V), Folketingets Kulturudvalgsformand Orla Hav (S), Søren Taaning, bestyrelsesmedlem i Statens Kunstfond samt billedkunstneren Mie Olise satte fokus på billedkunst, samt hvad Land Art kan. Og  kulturminister Bertel Haarder (V) fik sig også en overraskelse der var til at føle på, da én af kunstnerne spontant gav ham maling på næsen. 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events