Blokhus

Besøgsrekord til Magisk Jul

 | FOTO: Poul Nymark
Gæsterne valfartede til åbningsindvielse

Skulpturparken Blokhus kan se tilbage på en særdeles vellykket åbningsindvielse af Magisk Jul, som blev afholdt lørdag 4. november.

Der har været travlt op til åbningsdagen, og der var lagt mange kræfter i, for at blive klar. Straks efterårsferien var slut og frem til åbningen 4. november har der været 25 mand igang med opsætningen af de mange julelys. Der er blevet brugt over 2000 arbejdstimer og intet mindre end 5 km. ledning og glimtende installationer er blevet monteret. Men det hele lykkedes, og nu kan alle glædes over den succesfulde indvielse.

Invitationen til at opleve to millioner julelys, mange juleboder og hyggelig julemusik fik nemlig rekord mange gæster til at søge mod Blokhus, for at være en del af festlighederne.

– Vi kan se på vores billetsalg, at op mod 2.500 gæster lagde vejen forbi til åbningen. Og det var besøgende fra både nær og fjern. Faktisk var der rigtig mange gæster, der kom langvejs fra. Det betyder, at vi i år har slået åbningsrekord, og det er vi da ovenud lykkelige for, siger John Andersen, indehaver af Skulpturparken Blokhus.

Allerede fra kl. 14.30 var der lang kø ved indgangen, og det fortsatte helt frem til kl. 18.30. Åbningen blev skudt i gang af Blokhus Kanonlaug, som havde taget opstilling udenfor Skulpturparken.

Derefter var der musikoptræden leveret af Jammerbugt Garden, og åbningstalen blev leveret af borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Gade samt indehaver af Skulpturparken John Andersen.

Efter talerne blev det 17,5 meter juletræ tændt, og garden, gæsterne og julemænd dansede sammen omkring træet.

John Andersen mener, at publikumssuccesen skyldes flere ting.

Han fortæller, at indvielsen ikke var anderledes i år. Men de har gjort ekstra meget ud af at fortælle forud, at der var en særlig åbningsfest. Derudover påpeger han også, at de var utrolig heldige med vejret, og så mener han at de har ramt en rigtig dato, hvor både familierne med børn og seniorerne så det som en oplagt mulighed for at få en god juleoplevelse. 

-Jeg er meget taknemmelig for de mange gæster, der lagde vejen forbi og håber, at besøgsrekorden sætter dagsordenen for, hvordan resten af sæsonen kommer til at gå, siger John Andersen.

Nye investeringer

Der er også kommet nye ting på programmet her til 2023.

I forvejen er Magisk Jul en juleoplevelse i absolut særklasse, men det betyder ikke at parken har holdt sig tilbage for at investere yderligere. Udstillingen har derfor opnået nye højder i år med ambitionen om at skabe den bedste oplevelse for gæsterne.

Som altid er det millioner af julelys, blinkende julestjerner, guldkareter og Europas længste lystunnel, der skaber det fortryllende juleunivers. Men dertil kan der også opleves et imponerende lyd- og lysshow.

-Det findes ikke mage til i Europa, fastslår John Andersen. Det er helt unikt.

De mange tusinde lys og den hyggelige julemusik omfavner hele den 20.000 m2 store park, hvor både sandskulpturer, tunnel, butiksarkade, lysene i skoven og på stierne funkler i samspil med musikken.
Dernæst byder parken på ekstra mange juleboder i år, hvor gæsterne kan gå på juleindkøb. Kunst i et væld af forskellige stilarter – keramik, glas, beton, rust samt boder med julepynt, juleknas, specialiteter, værtindegaver samt blomster og dekorationer. Alt sammen i de hyggelige julehytter der skaber rammen omkring de 10 imponerende og oplyste sandskulpturer.

Der vil være særlige børnevenlige attraktioner såsom syngende pingviner i hyggeligt snelandskab og en imponerende farverig påfugl.

Skulpturparken holder åbent hver dag fra kl. 15-21 i perioden fra 4. november til 23. december og igen fra 26. – 30. december. Lukket mandage.

Læs om fantastiske oplevelser og events