Blokhus

Betalt indhold: Salg af sommerhuse slår rekord

Fremgang i alle 3 butikker
Udviklingen fra 2020 fortsætter.
Danskerne køber sommerhuse som nærmest aldrig før, og hos EDC Danebo i Blokhus har ejendomsmæglerne aldrig tidligere haft en så god december og januar som nu – og det gælder også for butikkerne i Løkken og Lønstrup.
– December og januar plejer at være meget stille måneder, men nu overgår de alle forventninger, fortæller Erik Nørgaard Thuesen, partner i EDC.
I december 2019 solgte EDC Blokhus 4 huse, mens der i december 2020 blev indgået ikke færre end 14 handler.
– For alle 3 butikker gælder det, at vi er over indeks 100 i forhold til året før, oplyser Erik Nørgaard Thuesen.

Et forrygende 2020
Dermed fortsætte udviklingen fra 2020 med et stærkt stigende salg, og som ovenikøbet bygger oven på nogle ret så flotte foregående år.
Erik Nørgaard Thuesen er ikke i tvivl om, at Corona har stor indflydelse på den store interesse for at erhverve et sommerhus.
– Da vi blev lukket ned i marts 2020, frygtede vi, at det hele kom til at stå stille det næste halve år. Men der var kun stille i en uge, så tog salget fat igen og interessen for sommerhuse bare steg og steg.

Flere gode årsager til køb
Mange af de potentielle købere, som havde været i tvivl, om de skulle være sommerhusejere eller ej begyndte pludselig at købe, og folk, der havde kigget på hus i et par år, slog nu til. Og det er der flere årsager til.
– Der er ingen tvivl om, at folk nu har flere penge stående, fordi de ikke er blevet brugt på ferier i udlandet, ligesom der var udbetalingen af feriepenge i efteråret. Samtidig har bankerne negative renter, ligesom det er billigt at låne med de lave renter, forklarer Erik Nørgaard Thuesen og tilføjer.
– Og når der pludselig er 5 par i vennekredsen, der har købt sommerhus, så begynder man også selv at overveje det.

Det smukke Blokhus
Oveni kommer, at ferien i 2020 skulle holdes i Danmark, ligesom weekender og feriedage i disse tider meget oftere indeholder gåture i skove og på stranden ved Vesterhavet.
Her kan Blokhus jo byde på unikke oplevelser, så hvorfor ikke et sommerhus i det skønne område?

Reelle priser
Den store efterspørgsel spiller selvfølgelig ind på priserne.
– Men hvis vi ser tilbage til finanskrisen, så er priserne på sommerhuse ikke steget så meget som helårshuse. Der er bestemt en prisstigning på sommerhusene, men når man ser historisk på det, så er prisniveauet på sommerhuse ikke så højt i forhold til før 2008. Så vi ser ingen prisboble på sommerhusene, siger Erik Nørgaard Thuesen.

Et godt tidspunkt at sælge
Dog kan interessen for sommerhusene mærkes på udbuddet.
– Det er klart, at udbuddet er dalet, så hvis man overveje at sælge sit sommerhus, så er det et rigtig godt tidspunkt nu. Der er meget kortere liggetider, og der er mindre afslag. For år tilbage var det normalt med afslag på 13-14 pct. af prisen, nu er vi under 5 pct, siger Erik Nørgaard Thuesen.
– Så hvis du vil sælge dit sommerhus, så bare ring.

Du kan få flere informationer om køb og salg af sommerhuse hos:
Ejendomsmægler 9492 Blokhus – EDC Danebo Blokhus Eller på telefon: 9824 8200

Læs om fantastiske oplevelser og events