Aabybro

Biersted og Gjøl kirker udskyder konfirmationerne

På grund af usikkerhed om restriktioner som følge af Covid-19, så har Biersted og Gjøl kirker besluttet at flytte forårets konfirmationer til efter sommerferien, i håb om at forsamlingsforbuddet vil være ændret til det markant bedre.
Det oplyse kordegn Morten Andersen Krogh.

Opfordring fra biskoppen
Flytningen sker på anbefaling fra biskop Henning Toft Bro, Aalborg Stift.
Han har meldt ud til alle provstierne i stiftet, at han anbefaler, at alle konfirmationer aflyses i foråret og i stedet afholdes i august eller september.
Men det er op til de enkelte menighedsråd at træffe beslutningen.
– Vi var begyndt at få spørgsmål om forårets konfirmationer, og i første omgang havde vi tænkt os at holde fast i datoerne. Men vi følger biskoppens anbefalinger. Det har vi gjort hele tiden, og derfor udskyder vi konfirmationerne, oplyser Morten Andersen Krogh.
– Vi håber det betyder, at konfirmationerne kan gennemføres mere normalt og ikke vil være så påvirket af Corona, som situationen er nu.

På forkant
Det sker for at give årets konfirmander og familier ro til planlægningen og undgå at havne i samme situation som sidste år, hvor konfirmationerne blev flyttet flere gange.
– Vi håber det betyder, at konfirmationerne kan gennemføres mere normalt og ikke vil være så påvirket af Corona, som situationen er nu, oplyser Morten Andersen Krogh.

Årets konfirmationer
Ændringerne betyder at:

  • Konfirmationer i Biersted og Gjøl kirker flyttes fra Bededag (30. april) til 21. august
  • Konfirmationen i Biersted Kirke af Nørhalne-børn flyttes fra 2. maj til 28. august
  • Konfirmationen i Biersted Kirke 8. maj flyttes til 25. september

Tidspunkter og fordeling er der ikke ændret på.

Læs om fantastiske oplevelser og events