Nyheder
imported

Bilsalget blomstrer med bilboom

Rævhede Auto oplever en klar fremgang i salget af biler

Tekst: Louise Kande – Foto: Rævhede Auto

Nordjyderne er vilde med nye og brugte biler. Rævhede Auto har i foråret mærket en markant efterspørgsel på nyere brugte biler – og det er ikke kun de små og billigere biler.

Fremgangen i foråret er en cementering af, hvor stærk efterspørgslen efter nyere biler er i Danmark i øjeblikket.  Flere eksperter vurderer, at det er en historisk forandring bilmarkedet er inde i disse år og naturligvis en udvikling, som det for bilejere, såvel bilforhandlere er værd at glæde sig over.

Ifølge privatøkonom i Danske Bank, Las Olsen, er en del af årsagen til de høje salgstal fortsat de billige mikrobiler kombineret med den lave rente, hvilket salgskonsulent Peter Madsen, fra Rævhede Auto, kan nikke genkendende til. 

-Nye biler er dyre i Danmark, men mikrobilerne har gjort det væsentligt mere overskueligt at få råd til en ny bil og til bil nummer to i mange familier. Desuden er det blevet mere tilgængeligt, at købe nyere brugte biler, siger Peter Madsen.

Han forklarer videre, at salget også gødes af en bølge af udskiftning af ældre biler.

-Mange helt gamle biler når i denne tid skrotningsalderen, fordi der også var en periode med højt bilsalg, som toppede i 1998, lyder det fra salgskonsulenten.

Tidligere perioder med meget store bilsalg har ifølge Peter Madsen typisk været meget korte og drevet af skatteændringer, men i denne salgstop er der bare usædvanlig stor efterspørgsel på nye såvel nyere brugte biler, vurderer han.

På baggrund af fremgangen i foråret forventer Peter Madsen, at også resten af 2014 vil udvikle sig stærkt.

– Vi fornemmer fortsat rigtigt meget aktivitet i markedet, i de kommende måneder er der en lang række nye modeller på vej, så alt i alt tyder det på en stærk udvikling også i resten af 2014, siger Peter Madsen.

Læs om fantastiske oplevelser og events