Aabybro

Birkelse IF tager frivilligt et ekstra skridt ned i serie 4

For år tilbage spillede Birkelse IF med i Jyllandsserien og var endda højere rangeret end naboerne på den anden side af åen, Aabybro IF, men nu er det tid til frivilligt at tage et ekstra skridt ned for at bygge noget nyt op.
Efter den netop afsluttede sæson rykkede Birkelse IF ud af serie 2 og ned i serie 3.
Men bestyrelsen for fodbolden har søgt DBU dispensation om og fået lov til at rykke yderligere en række ned, nemlig i serie 4.

Har mistet spillere
Det skyldes, at Birkelse IF efter denne sæson har mistet en hel del spillere dels af hensyn til job, studier og familie, men formentlig også som følge af nedrykningen, fortæller Lasse Lenskjold, der er fodboldformand i klubben.
– Efter nedrykningen forsøgte vi at få to af 1. holds spillerne, som tidligere har været med i Jyllandsserien, til at tage trænerposten, men det ville kræve, at der var spillere nok til et 1. hold. Og efter tre ugers forsøg lykkedes det desværre ikke at få nok spillere tilbage eller skaffe nye, siger Lasse Lenskjold.
– Derfor måtte vi tage plan B i brug.

Kunne miste endnu flere
Det var nemlig spillerne fra 2. holdet i serie 5, der stod til at blive rykket op på 1. holdet og spille serie 3.
– Det ville give alt for mange og alt for store nederlag og blot betyde, at vi ville miste endnu flere spillere. Derfor ønsket om at spille serie 4. Her kan holdet være med, siger Lasse Lenskjold, der også er træner for holdet.
– Der er behov for, at vi nu stille og roligt begynde at bygge noget nyt op igen.
Det er gennem de senere år, at Birkelse IF stille og roligt har taget turen ned gennem rækkerne.
– Vi har de senere år måtte trække på mange spillere udefra – fra andre byer som Aalborg. Vi bor i en lille by, hvor der lige nu ikke er nok til at føde en fodboldklub. Vores skole blev lukket for nogle år siden, og det betyder, at børn og unge fra Birkelse går i skole i Aabybro og begynder derfor også at spille fodbold i Aabybro sammen med klassekammeraterne, selv om vi kan tilbyde nogle rigtig gode forhold her i Birkelse, siger Lasse Lenskjold.
Men nu skal der bygges op igen.
– Vi leder med lys og lygte efter nye spillere. Vi har gode omklædningsfaciliteter, gode baner, en hal, billigt kontingent og et rigtigt godt samvær, siger Lasse Lenskjold, der opfordrer evt. interesserede til at tage kontakt til klubben.

Læs om fantastiske oplevelser og events