Blokhus

Blå himmel og feriestemning i Blokhus

Lyden af skøjter i fart blander sig med snak og latter. På Scenen på Torvet i Blokhus forsøger brødrene Malthe og Lucas at kaste deres ”katte” i tønden, der hænger i tre meters højde, mens det meste af familien Aamann nyder vintersolen, den klare blå himmel og en softice på bænken ved skøjtebanen.

Sommerhus kun i Blokhus
Vinterferien er i gang, og i Blokhus har feriestemningen allerede bredt sig, og selv om der bliver holdt afstand og passet på, så er der alligevel meget at bruge ferien på.
Familien Aamann fra Hobro har netop taget hul på deres ferie, og det bliver i deres nye sommerhus, som de lige har købt – at det blev et hus i Blokhus, er langt fra en tilfældighed.
– Det er fordi, her er meget hyggeligt, fortæller 9-årige Karoline flankeret af sine søstre, Emilie på 11 og Mathilde på 5 år samt en stor taske sten, der skal males på, inden deres mor uddyber.
– Vi har udelukkende set efter sommerhus i Blokhus. Der sker så mange ting heroppe, og det er meget vigtigt, når man har børn. Desuden er her jo en fantastisk natur og strand, meget hellere Vestkysten end Østkysten, understreger Anne Sofie Aamann, inden hun skal hjem for at studere det store program, med vinteraktiviteter.

Anne Sofie Aamann med de tre døtre. Foto: Vores Jammerbugt

Kast katten i tønden
Det er Erhvervsforeningen Destination Blokhus, som har samlet den kreative Vinterfestival med et overflødighedshorn af aktiviteter og oplevelser, som alle lever op til alle restriktioner.
En af aktiviteterne finder kun sted denne weekend, da det er en ny form for fastelavn.
Alle op til 15 år kan hente en ”kat” i Spar, skrive navn og kontaktobs. på den og kaste den op i tønden. Så er man med i lodtrækning om et Jammerbugt gavekort på 300 kr.
12-årige Malthe Bach Larsen og lillebror Lucas på 10 år fik deres katte i tønden på 2. forsøg.
– Vi er på ferie i sommerhus sammen med vores forældre og søster, fortæller drengene fra Nysum.
– De er fedt og sjovt at være her. Der er mange ting at lave, så det er skægt, og det er en anden måde at slå katten af tønden på, fortæller de på skift.

Lucas rammer plet, mens storebror Malte ser på. Foto: Vores Jammerbugt

På ferie hos mormor
På bænken på Scenen er Marie Juul Heering fra Holte ved at gætte, hvad forskellige ting i Blokhus og Hune vejer, og hun udfylder sedlen sammen med mormor Bente Sørensen, der har boet i Blokhus i 4 år.
Maries forældre og storebror er også på ferie, og endnu en del af familien støder til, så de bor i sommerhuse.
– Marie plejer at holde sine ferie i Blokhus. Her er man god til at finde på aktiviteter for børnene. De har man altid været, siger Bente Sørensen.

En lidt genert Marie sammen med mormor Bente Sørensen. Foto: Vores Jammerbugt

Bare at komme hjemmefra
Og nogle gange er det bare nok at slippe væk hjemmefra.
Det fortæller 3. G´erne Sophie, Cecilie, Emil, Christian og Gustav efter alt for lang tids virtuel undervisning derhjemme.
– Vi er taget på forlænget weekend i min families sommerhus, så der sker noget andet og for at få lidt rum væk fra hjemmeundervisningen, fortæller Gustav.
– Og vi har talt om, at vi skal ud at skøjte, supplerer Cecilie.

Vinterfestivalens aktiviteter fortsætter hele uge 7 og 8.
Se hele programmet her:

https://www.epaper.dk/blokhusavis/vinterfestival2021/

Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt

Læs om fantastiske oplevelser og events