Blokhus

Blokhus ægget 2023

Blokhus har klækket en ny tradition
Blokhus æg påskefestival

Sidste år blev en ny påsketradition udklækket i Blokhus, nemlig opstillingen af et stort dekorativt påskeæg til udsmykning af Destination Blokhus. Erhvervsforeningen Destination Blokhus og Museum for Papirkunst, med Bit Vejle i spidsen, står bag udsmykningsprojektet, hvor der hvert år skabes og opstilles et nyt unikt Blokhus-æg, udskåret efter Bit Vejles fantastiske papirklip.

Blokhus ægget 2023 (13)

Udstilles i Hune

Årets nye Blokhus-æg, udskåret efter psaligraf Bit Vejles klip, er intet mindre end 2,5 meter højt og 1,8 meter bredt. Det vil blive opstillet i rundkørslen i Hune og vil være synligt for alle, der besøger området indtil 2. påskedag.
Ægget symboliserer foråret og alt, hvad vi længes efter med dets komme – blomster og blade, der springer ud, lange lyse dage, fugle der synger og bygger reder, og naturens vilde dyr, der leger og udforsker. Det repræsenterer nyt liv og nye oplevelser. Måske gemmer der sig også et gækkebrev under æggets kurv?

“Mærk vinden på kinden – nu er det vår. Vintergækken spår om solen. Spurven og hareungerne hopper højt og lavt og laver sjov.
Kurven med æg er pakket og klar, og grunden hertil er åbenbar. Lad os fejre med smil og fest, forår i Blokhus er simpelthen bedst”


-Gækkevers ved kunstner Bit Vejle

Læs om fantastiske oplevelser og events