Blokhus

Blokhus bliver det første sted

Tesla åbner den første V4 Supercharger-station i Danmark
Tesla Supercharger V4 Blokhus_feriecenter

Før jul åbnede Tesla Danmark deres første Superchager-station med fjerde generations teknologi, også kaldet V4. 
De første 8 V4 Superchargers ligger på P-pladsen lige ved Blokhus Feriecenter, og i centrum af feriebyen.

Stationen er ligesom over 90% af alle Tesla Superchargers i Danmark åben for alle elbiler. 
Det er en af de første Supercharger-stationer med V4-teknologi i Europa og en af mange nye V4-stationer, der bygges rundt om i Danmark.

Teslas V4 Superchargers har et 3 meter langt CCS-kabel, der nemt kan tilsluttes enhver elbils ladeport. Den er designet, så alle elbiler kan nyde godt af 250 kW opladningshastighed og har hertil en høj driftsikkerhed på 99,5 % af Teslas Supercharger-netværk. En Tesla kan lade en rækkevidde på op til 275 kilometer på 15 minutter.

Tesla Supercharger V4_Blokhus_2-web

Blokhus Feriecenter hilser initiativ velkommen

P-pladsen, hvor elladerne er placeret, tilhører Blokhus Feriecenter, og de har lejet arealet ud til formålet.

Det glæder centerchef Inge Valbirk, at de kan tilbyde gæsterne den udvidede service med at lade deres elbil. 

-Kapaciteten indenfor området er jo helt skidt i Blokhus. Vi har selv 7 hybridladere ved feriecenteret, men de kan ikke bruges til biler, der udelukkende kører på el. Vi mærker den stigende efterspørgsel både fra danske, svenske og norske gæster, og markedet for elbiler er jo i kraftig vækst. Så det er godt at være på forkant, og vi vil gerne være med til at sørge for, at det også kan lade sig gøre at lade elbiler i Blokhus.

Positiv afsmitning på antal af gæster

Mens man lader ved Teslas V4 Superchargers ved Blokhus Feriecenter vil det være oplagt at gå en tur langs stranden ved den flotte danske vestkyst eller besøge byens mange butikker.

4 af de 8 ladepladser er allerede åbnet. De resterende 4 pladser åbner hurtigst muligt. 

-De er ikke helt færdige endnu, men det forventer vi, at de er her i løbet af forsæsonen. Derudover kan det ikke lige lade sig gøre lave belægning på denne tid af året, men så snart det er muligt bliver der også taget fat på den del, fortsætter Inge Valbirk.

Hun mener desuden at muligheden med at lade kan have positiv indflydelse på besøg af overnattende og endagsgæster i feriebyen.  
Det skyldes at Tesla biler har navigationsudstyr installeret, hvor det fremgår hvor laderne findes. De oplever, at gæster ligefrem kører målrettet efter det og planlægger turen, så det passer med et stop i Blokhus.

Udvikling løbende

Tesla har mere end 50.000 Superchargers globalt.
I Danmark har netværket 25 Supercharger-stationer med i alt 480 ladestandere. I dag er der Tesla Superchargers fra Frederikshavn til Maribo, og i alt 22 Supercharger-stationer med 454 af ladestanderne er åbne for alle elbiler. I gennemsnit har hver station 19 ladepunkter.

Tesla udvikler konstant Supercharger-teknologien. V4 Superchargers er forberedt til at kunne levere endnu højere ydelse end 250 kW i fremtiden. Det betyder endnu kortere ladepauser, når man skal på en længere tur i en elbil.

Information om Tesla Superchargers

  • Teslas Superchargers er langt det største offentlige hurtigladenetværk i Europa (> 150 kW).

  • Gennemsnitsprisen for opladning hos Tesla Superchargers i Danmark er i øjeblikket DKK 2,23 for Tesla-ejere og abonnenter, og for andre elbiler og ikke-abonnenter er gennemsnitsprisen i øjeblikket DKK 3,09.

  • Andre elbiler end Tesla bruger Teslas mobilapp til at starte og afslutte opladning og til nemt at betale for opladningen.

  • V4-Ladestationerne har en betalingsterminal til kontaktløs kortbetaling. Denne funktion vil først blive aktiveret på et senere tidspunkt.

  • Alle Tesla-biler har en funktion, der aktiveres, når føreren indtaster en Supercharger-station i bilens navigationssystem. Funktionen tempererer batteriet for at få den mest mulige optimale opladning ved ankomst til Supercharger-stationen.

  • Ejere af Model S og Model X fremstillet før 2021 vil stadig kunne bruge de nye opladere med en CCS-adapter. Nogle biler kræver dog en CCS-opgradering, læs mere om CCS-opgradering til Model X og Model S.

Læs om fantastiske oplevelser og events