Nyheder
imported

Blokhus by – udvikling i fokus

Fredag d. 8. juni blev fremtiden sat for Blokhus by. Redningsstationen i Blokhus dannede ramme om en fernisering, hvor studerende fra Aalborg Universitet fremlagde deres forslag til udvikling af Blokhus by.

 Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

En gruppe studerende fra Aalborg Universitet har de sidste måneder brudt deres hjerner for at udtænke de bedst mulige idéer til at udvikle Blokhus by. De studerende læser Urban Design, og denne uddannelse har de seneste år udbudt et fag, der sætter fokus på relationen mellem natur, landskab og offentlige områder. Det så Blokhus Fonden muligheder i, og iværksatte et samarbejde.

I første omgang var det Blokhus Fondens drøm, at Torvet og særligt scenen skulle udvikles. I løbet af processen udviklede samarbejdet sig til at have yderligere tre områder, som de studerende kunne fokusere på: Blokhus Bæk, strækningen fra Torvet til Blokhus Feriecenter og sidst men ikke mindst strandområdet ved Sømærket.

Fredag d. 8. juni, kulminerede samarbejdet med en fernisering, hvor de studerende viste deres forslag frem i Redningsstationen i Blokhus. De innovative unge kom med forslag til, hvordan relationen mellem Blokhus’ særlige natur og de offentlige områder kan styrkes på bedste vis. – Som formand for Blokhus Fonden er jeg begejstret over det engagement, som de unge har vist i udviklingen af byen. Deres store arbejde kan være med til at fortsætte den spændende udvikling, som Blokhus står midt i, udtalte borgmester Mogens Gade, formand for Blokhus Fonden.

Læs om fantastiske oplevelser og events