Blokhus

Blokhus danner ramme om tv-udsendelse

 | FOTO: Kristian Graven (DR)
Feriekolonien Sandsgård fik besøg af Kronprinsesse Mary
Kronprinsessen DR

Tilbage i august måned rullede kronebil 8 ind i Blokhus. I den befandt Kronprinsesse Mary sig. Ærindet var at hun skulle deltage i en tv-udsendelse: ”Naturen og vores sind – Kronprinsessen ved Vesterhavet”.  Mistrivsel og mental sundhed, hvor især børn og unge har det svært, er en samfundsudfordring, og derfor har DR valg at sætte fokus på emnet.

Programmet blev optaget med udgangspunkt fra feriekolonien Sandsgård i Blokhus, som er beliggende på Klitvejen i 1. klitrække ned til Blokhus strand.

Kronprinsesse Mary har i mange år arbejdet for at bekæmpe mistrivsel og sætte fokus på mental sundhed. Samtidig har Kronprinsessen altid haft en særlig tilknytning til naturen.

-Vesterhavet og særligt Blokhus, som var et af Kronprinsessens første møder med den danske natur da hun kom til landet, har gjort særlig indtryk på hende. Det var medvirkende årsag til at valget faldt på Sandsgård, fortæller Birgit Mohr Levisen, lokal medarbejder på Feriekolonierne Sandsgård og Klitstuen i Blokhus og fortsætter:

-Kronprinsessen og hofdamen blev indlogeret i det rosa værelse nr. 8 forud for optagelserne. Hun overnattede ikke på Sandsgård, men forlod stedet sidst på dagen.

Med den særlige beliggenhed, hvor det oser af natur, der på en gang både er stille og barsk, så er det måske ikke så overraskende, at  Sandsgård er den perfekte ramme til sådan en type udsendelse.

Kronprinsessen har også netop valgt, at de involverede skulle mødes et sted i den danske natur, der både kan være vildt og roligt – ligesom vores sind.

I udsendelsen har TV-læge Peter Qvortrup Geisling inviteret Kronprinsessen ud i naturen til en samtale med tre danskere, der alle har haft det svært. De har kæmpet med stress, psykiske lidelser og sorg, men fælles for dem er, at de har brugt naturen til at finde ro og balance i deres liv.

Sandsgård og Klitstuen i Blokhus

Stedet er et ældre sommerhus fra 1916, der er ombygget til feriekoloni, og har fungeret som det siden 1940-érne. Huset blev oprindeligt opført af den tidligere bankdirektør Ringberg, og sidenhen overtog Københavns Lærerforenings Kolonier bygningen, for derefter at kunne sende københavnske børn på sommerkoloni.

-I 2024 er det 125 år siden, de første børn blev sendt afsted, oplyser Birgit Mohr Levisen. Foreningen har i alt 29 steder i hele landet og herunder to i Blokhus – alle med unik beliggenhed.

Birgit Mohr Levisen fortæller videre, at i feriekolonierne Sandsgården og Klitstuen i Blokhus, er der plads til knap 60 børn.

Sendes på DR

‘Naturen og vores sind – Kronprinsessen ved Vesterhavet’ får premiere torsdag den 30. november klokken 6.00 på DRTV, hvor den kan streames, og samme dag på DR1 klokken 20.00.

Læs om fantastiske oplevelser og events