Nyheder
imported

Blokhus får sin egen butik med oste og delikatesser

Bingen kommer til at byde på endnu flere specialiteter

Tekst: Martin Frandsen Foto: Poul Nymark

Til påske bliver sortimentet af butikker i Blokhus udvidet med en ostebutik, der også byder på kaffe, delikatesser og is.
Det er Maria og Michael Lønstrup, der åbner Ost & Is Blokhus i Bingen, hvor de sidste år solgte Is Kompagniets populære is.
– Vi åbner lørdag 27. marts med udvalg af mere end 100 forskellige oste, og vi vil også have oste-tapas med tilbehør som oliven og pesto, fortæller Michael Lønstrup.
Der kommer forskellige delikatesser, og butikken får fremstillet sin egen særlige spegepølse, som Michaels far, slagtermester Henning Lønstrup, står bag.
Desuden bliver det muligt at købe en kop kaffe, espresso eller anden kaffe samt te, ligesom Is Kompagniets friske hjemmerørte is er blandt delikatesserne.

Mangler en ostebutik
Ost & Is bliver en helårsbutik, selv om der nok ikke vil være åbent alle hverdage i eksempelvis januar, og det bliver Michaels mor, Susanne, som kommer til at stå for butikken.
Så der er tale om et familieforetagende, og familien kommer i øvrigt fra Saltum og Ingstrup, så lokalkendskabet er på plads.
– Vi synes, der mangler en rigtig ostebutik i Blokhus og en mulighed for at købe og tage en oste-tapas med ned til stranden, eller med hjem i sommerhuset. I forvejen får vi jo mælk fra Vrejlev Kloster via Ingstrup Mejeri til vores is, og nu udvider vi samarbejdet med Ingstrup Mejeri til også at gælde deres oste, hvor mælken også kommer fra Vrejlev.

Fin første sæson
Sidste år var første sæson i Bingen, og ud fra den store opbakning er Michael Lønstrup ikke i tvivl om, at det bliver en succes med også specialoste i Blokhus.
– Vi havde en fin sæson og rigtig gode dage, særligt når der var fødevaremarked i Futtens Gård, og vi passer perfekt ind i denne fredede bygning, fortæller Michel Lønstrup om Bingen, som vil få sorte borde-bænke-sæt ud mod vejen.

Begyndte i 2013
Michael Lønstrup åbnede Is Kompagniets første butik i Løkken i 2013 og endnu en butik på Torvet i Blokhus i 2018 og altså sidste år i Bingen.
Han har en passion for kvalitets fødevarer – særligt is, og den kommer fra Italien.
I 2011 tog han til Italien for at arbejde i et rigtigt ismejeri ved Bologna, og Michael Lønstrup tager hvert år til Italien for at lære mere om is.
Det er der, han har lært at lave is, og Italien er landet, hvor isen stammer fra, så det må være den rigtige måde at gøre det på.
Is Kompagniet laver hjemmerørt is på mælk fra Ingstrup Mejeri, og det er uden tilsætningsstoffer, så der er frisklavet is hver dag samt forskellige slags is og sorbet fra dag til dag.
– Nu glæder vi os til at udvide samarbejdet med Ingstrup Mejeri og begynde at sælge blandt andet deres oste, siger Michael Lønstrup.
 

Læs om fantastiske oplevelser og events