Bag navnet Olav Bergsøe Pedersen gemmer der sig et menneske, hvis liv har været et spændende eventyr med de store verdenshave som en gennemgående scene. Den nu 68-årige forpagter af Blokhus Fiskerestaurant blev født i Frederikshavn og flyttede senere til Kvissel, hvor faderen åbnede en slagterforretning. Her fik Olav fra barnsben interessen for mad produceret af friske og gode råvarer, hvilket førte til en læreplads som kokkelev fra 1972-76 på Hotel Jutlandia i fødebyen Frederikshavn. Starten var hermed gået til det, der efterfølgende formede sig som et vildt eventyrligt liv med masser af oplevelser af enhver art for den eventyrlystne unge mand med mod på at leve livet med dets mange spændende facetter. Olavs øjne udstråler livsappetit og begejstring, når han denne formiddag ved et bord på Blokhus Fiskerestaurant går i gang med at fortælle sin historie.
Fra Caribien til USA og videre til havet omkring Hawaii
Efter endt elevtid blev han i ni måneder værnepligtig kok ombord på et inspektionsskib på Grønland og Færøerne og efterfølgende uddannet på sergentskole som proviantsergent (hovmester). Her var han en del af et team på elleve mand, og faktisk uden selv at være vidende om at have søgt jobbet blev han en dag ringet op af ejeren af et hotel i Caribien beliggende tæt på grænsen til Columbia og Venezuela og tilbudt tjansen som hotelchef. Det blev til fire år i det fremmede, hvor han mødte en amerikansk kvinde, der senere blev hans ægtefælle og mor til datteren Bo, der i dag driver tre restauranter i bydelen Brooklyn i New York. Interessen for hotelbranchen har hun således arvet fra sin far. Olav rykkede efter de fire år i Caribien til USA, hvor han blev ansat først som executive souschef og derefter som chef på Hotel Sheraton i Washington. Det blev til i alt femten år i USA for Olav med bl.a. syv år på Sheraton-hoteller og fire år som kok på et krydstogtskib, der sejlede rundt om Hawaii.
Retur til Danmark i 1993
Efter oplevelses- og begivenhedsrige år i det fremmede vendte Olav i 1993 tilbage til Danmark, hvor han åbnede Løkken Fiskerestaurant, men eventyrblodet rullede stadigvæk for fuld damp i den hjemvendte Olavs årer, så turen gik igen ud på de store verdenshave i form af arbejde på et krydstogtskib fra Fred. Olsen Cruiseline World Wide. Det blev denne gang til endnu syv år på havene, inden et job som restaurationschef i Fårup Sommerland blev næste destination for globetrotteren og slagtersønnen fra det nordjyske. Det var en god tid i Fårup Sommerland, fortæller han, men ikke desto mindre kaldte den store verden igen, idet Olav blev en del af mandskabet på en Esvagt, der er en stand by-båd, som skal hjælpe med at evakuere ansatte på boreplatforme, hvis der opstår en nødsituation. Her lærte Olav også livet på søen at kende fra den hårde side, idet han her både var kok og sømand under alle vejrforhold. Arbejdet som kok ombord blev fulgt op af en tid som kok på en olieplatform i den norske sektor i Nordsøen.
Ustandselige opbrud og nye udfordringer
Det hektiske liv med ustandselige opbrud og nye udfordringer har været en fantastisk rejse, som Olav efter nu efter at have forpagtet Blokhus Fiskerestaurant siden 2018 ser tilbage på med glæde og taknemmelighed. Hans livs eventyr har set i bakspejlet dog bestået af både op- og nedture. To ægteskaber har han lagt bag sig, men uden efterfølgende bitterhed, ligesom har udover datteren fra sit første ægteskab har to sønner på henholdsvis 23 og 12 år med sin anden hustru, der er filippiner. Hende mødte han på krydstogtskibet, hvor hun var bartender og jeg den bedste kunde, så hvorfor skulle vi ikke gifte os, lyder det fra Olav med et smil på læben. Humoren og selvironien er en vigtig del af Olavs personlighed, fornemmer man klart.
Lagt til kaj i Blokhus
John Andersen, der ejer Blokhus Fiskerestaurant, og Olav, der som forpagter står for den daglige drift af restauranten, udgør tilsammen et ideelt team med hver sine kompetencer.
To hoveder, fire øjne og tilsammen 100 års erfaring i bagagen fungerer bare godt. Olav har fundet sig rigtig god tilpas og føler, at hans eventyrlige liv som ethvert andet rigtigt eventyr ser ud til at ende lykkeligt. Han nyder at have ansvaret for Blokhus Fiskerestaurant, der har et dejligt voksent publikum, der kommer fordi de har planlagt at få en god oplevelse.
-Og den sørger vi for at give dem, understreger Olav. Vi tilbyder som en kerneydelse en flot og en løbende vedligeholdt buffet med friske fisk og skaldyr fra Hirtshals fiskeauktion, ligesom den også indeholder både svinekød og oksekød udskåret på huggebordet fra faderens slagterbutik i Kvissel. Kødet serveres med friske grøntsager og hjemmelavede saucer lavet fra bunden. Udover buffeten tilbydes også et a’ la carte kort, ligesom der leveres mad ud af huset.
Afslutningsvis siger den sprællevende restauratør og kok, at man i Blokhus Fiskerestaurant har forståelse for havets frugter m.v. – derfor kan I trygt lade besætningen stå ved roret for jeres måltid både til frokost og aften, lyder det afslutningsvis fra den dynamiske Olav med appetit både på livet og på at servicere gæsterne på Blokhus Fiskerestaurant