Nyheder
imported

Blokhus Golfcenter – Et center i rivende udvikling

Selv på en regnvejrs-onsdag med hårde vindstød og kun meget lidt sol, var parkeringspladserne og banerne fyldte – og ikke en eneste lejlighed ledig. Redaktionen tog en eftermiddag ud af kalenderen, hoppede i golfbil nr. 7 og fik et indblik i, hvad der gør Blokhus Golfcenter unik.

Blokhus golfcenter:

Et center i rivende udvikling

Selv på en regnvejrs-onsdag med hårde vindstød og kun meget lidt sol, var parkeringspladserne og banerne fyldte – og ikke en eneste lejlighed ledig. Redaktionen tog en eftermiddag ud af kalenderen, hoppede i golfbil nr. 7 og fik et indblik i, hvad der gør Blokhus Golfcenter unik. 

Tekst og foto: Louise Kande

To år efter Proark-tiden er der sket store forbedringer i Blokhus Golfcenter med bl.a. nyt fittingcenter, moderniseringer, større belægning på hytterne, flere elitespillere og en forlængelse af 18 hullersbanen til par 72 der kommer til at måle 6.250 meter fra backtee (hvid).

Men hvordan er udviklingen sket? Vi sender jer læsere rundt i en billedkavalkade, og så kan i selv støbe svaret. 

 

18 huller og cirka 4 timer efter, at de 4 seniorspillere gik ud på banen, møder vi dem på parkeringspladsen. De er på vej ind for at spise frokost, sammen med de øvrige seniorspillere fra Blokhus Golfklub. – Vi er venner. Jeg har bopæl omkring Aalborg, men bor i sommerhus heroppe. Min mand har spillet med nogle andre fra seniorklubben. Der er nemlig en gylden regel som hedder, at man ikke spiller med sin partner – for ham eller hende ser man nok til. Vi er her for at skabe socialt og hyggeligt samvær. Det er et kammeratskab, fortæller Inge Vejlgaard (th). Inge, Jørgen Mølgaard, Linda Jensen (tv) og Per Saksager(tv) går ind mod golfcaféen, hvor der er opstillet smørrebrødsanretning til formålet.   

En repræsentant fra Titleist var på banen onsdag d. 29. juli. Det var en demo-dag, hvor golfspillerne kunne prøve forskellige bolde og udstyr af. Blokhus Golfcenter forhandler Titleist, som er verdens største producent af golfbolde med en mere end 80-årig tradition. I dag producerer Titleist over 300 millioner golfbolde om året i sine fire boldfabrikker. 

 

 

 

 

På en af Danmarks bedste 9 huller Pay & Play bane, møder redaktionen Keld Nielsen på 67 (tv), svigersønnen Nicolaj Hamann Christensen på 30 (midten) og vennen Niels J. Elbro på 69.

– Vi er i  sommerhus i Blokhus, og er afsted med familien. Vi nyder at tage herud. Det er det smarte med golf – selvom vi spiller med forskellige færdigheder, kan vi være sammen om denne sport. Og banen her gør det rigtig aktuelt – med flotte bunkers og normal størrelse greens, fordi vi alle kan være med, fortæller Keld. – Pay & Play-banen er super, fordi jeg ikke har klubkort, men alligevel får mulighed for at hygge med de andre herrer. Vi bor i København, så det er en fantastisk måde at dyrke sport på i ferien, i flot natur med gode mennesker, forklarer Nicolaj.  

 

Jørn Jeppesen, Sponsorchef i Blokhus Golfcenter gav redaktionen rundtur i golfbil nr. 7. Jørn Jeppesen fik sin sag for, da han skulle forklare og fortælle om alle de faglige udtryk, der knytter sig til at spille golf. Desto længere vi kom rundt på centeret, desto mindre fagsnak gik der i den, og desto mere forståelse kom der omkring, hvilken attraktion golfcenteret er for lokale, feriehusejere, turister og elitespillere. 

 

 

Blokhus Golfcenter igang med en rivende udvikling, der ikke blot har øget serviceniveauet betragteligt, men også kan byde på moderniseringer og forbedringer af såvel selve banen som de tilhørende faciliteter, hvilket bl.a. trækker folk fra Aalborg til Blokhus – også på en regnvejrsdag i juli. I starten af juni havde Blokhus Golfcenter besøg fra GOLFavisen, hvor journalist Frits Christensen efterfølgende bl.a. skrev: ” Under et gensyn med Blokhus-banen er det meget tydeligt, at den tekniske kvalitet er øget betydeligt efter Proark-tiden. Både teesteder og fairways er velplejede. De få dårlige steder på banen er omhyggeligt afmærket med blå pæle. Greens er perfekte og så hurtige, at den stride vestenvind i orkanstyrke i værste fald kan sætte bolden i bevægelse på de mest åbne huller."

Et af de nye tiltag i centeret, er et 100 kvadratmeter stort fittingcenter på drivingrangen. – Vi har bygget dette, fordi det giver os mulighed for at guide vores golfere til at bruge det udstyr, der er tilpasset til dem. Der en udbredt misforståelse om, at det kun er elitespillere, der har brug for individuelt tilpasset udstyr. De fleste klubspillere har brug for al den hjælp, der er at hente i godt udstyr, og vores erfaring viser, at der kan være meget stor forskel på det udstyr, kunden kommer med, og det, der i virkeligheden passer bedst til kunden, forklarer direktør, Dan Stage, og fortsætter: – Vi måler den hastighed, som køllen rammer bolden med, den hastighed, som bolden forlader køllehovedet med, boldens spin, udgangsvinkel, højde, længde og meget mere. Ved at sammenholde alle disse data, kan vi effektivt finde frem til det udstyr, der passer bedst til kunden. På billedet er det Kim Søgaard, der er igang med at få tilpasset sit udstyr. 

Læs om fantastiske oplevelser og events