Blokhus

Blokhus kanonen blev renset

Den 200 år gamle kanon, der affyres hver aften på Blokhus strand, har været igennem en tiltrængt hovedrengøring. Kanonen er aldrig blevet renset igennem de 10 år, den har været del af en fast tradition om solnedgangsskydning på stranden.
En uge før Blokhus Kanonens 10-års jubilæum, som var den 19. juli, fik kanonen en professionel omgang rengøring.
-Fire faguddannede skorstensfejere fra Pandrup gjorde et stort – og sort – stykke arbejde på stranden i Blokhus, fortæller Michael Krause, kanoner i Blokhus Kanonlaug.
Skorstensfejerne var blevet spurgt om de kunne komme og rense den tilstoppede kanon, så den med manér kunne levere et ordentligt brag på jubilæumsdagen, som skete i forlængelse af anderæsets 10 års jubilæumsfejring, der blev afholdt samme dag.

Skorstensfejerne mødte op med fejekoste, som blev presset ind ved hjælp af boremaskiner for herefter at støvsuge skidtet ud af den gamle kanon.
-Det var til stor fornøjelse for de gæster, der opholdt sig på stranden. Der blev taget mange billeder. Og man kan vel godt sige, at det var en unik oplevelse. Det er ikke mange steder, at man får lov til at overvære den slags ting, siger Michael Krause.
Kanonens pibe er nu så ren, som om den var nystøbt, og vi glæder os over, at den nu kan levere et endnu større brag, når den affyres ved solnedgang, siger Michael Krause.
Hver aften UNDTAGET TORSDAGE frem til og med 9. august kan du opleve, når Blokhus Kanonlaug ”skyder solen ned” kl. 21.00 på Blokhus Strand. Kommandøren byder velkommen og fortæller publikum om kanonen og hvordan skydningen forløber.
– Giv agt! Der skydes. Sådan lyder det fra kanonererne inden de affyrer kanonen. Ordene er efterfulgt af et brag fra den over 200 år gamle engelske skibskanon, og kanonaffyringerne er igennem årene blevet et stort tilløbsstykke, som altid samler masser af gæster, turister og nysgerrige ved Strandkiosken på Blokhus Strand.

Seancen er en fast tradition på Blokhus strand, og den unikke oplevelse er populær blandt destinationens mange gæster. De fordeler sig rundt omkring den røde kanon inden den bliver fyret af, og mange af dem forsyner sig også med en is inden de finder en god plads i klitterne eller på stranden.

Læs om fantastiske oplevelser og events