Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Blokhus lys har tændt flammen

Der er gået et år siden ægteparret fra Midtjylland overtog Blokhus Lys. Dengang sagde de:  ”Det er et match made en heaven”, og den følelse har de fortsat.

Tekst og foto: Lotte Kande

”De er driftige, innovative og unge og så har de et godt kendskab til lysbranchen”. Sådan skrev vi i Blokhus avis for godt og vel et år siden, efter ægteparret Joan og Thomas Olesen valgte at kaste al deres kærlighed, arbejdskraft og kreative tangegang i købet af Blokhus Lys.

Og sætningen kunne her et år efter være præcis den samme. Det har nemlig krævet store portioner energi, flittighed, nytænkning og udvikling af mange nye ideer, på så kort tid, at være nået dertil, hvor Blokhus Lys er i dag.

Joan er butikkens ansigt udad til, mens Thomas fortsat er beskæftiget i familievirksomheden, Diana Lys ved Højslev. –Men han er min klippe, siger Joan og tilføjer: – Vi er et godt modstykke til hinanden og derfor kører vores samarbejde omkring Blokhus Lys så godt. Han er en god støtte, organiseret og klippefast og det er vigtigt for mig at have ham at læne mig op ad, når jeg ind imellem kan få nogle ”vilde” ideer, siger Joan med et smil på læben.

Jeg har taget mine erfaringer med

Da parret overtog forretningen i foråret 2016, var det med stor spænding – for hvad var det lige vi gik ind til? siger Joan, der oprindelig er uddannet sygeplejerske og umiddelbart ikke har beskæftiget sig i detailbranchen førhen. –Men jeg kan jo mærke, at jeg dagligt trækker på alle mine kompetencer fra mit fag. Jeg er vant til at have med mennesker at gøre, jeg er vant til at afdække hvilke behov der efterspørges, nu får jeg blot lov til at udleve dette i en anden branche, men hjertet har jeg fortsat med. Jeg ønsker at gøre mine kunder glade og jeg sætter en stor ære i det, fortæller hun.

Mens vi går rundt i butikken afbrydes vores interview flere gange, dette fordi Joan lige skal hen til endnu et hold kunder. Hun siger hej til alle, har lært både lokale og turisters navne og udviser oprigtigt stor interesse og giver dem et smil og skulderklap med på vejen. Hun gør præcis det hun er uddannet til og det ligger hende så naturligt. Hun kerer som sine kunder.

Det første år

Det har været et spændende første år i Blokhus Lys. Udover at butikken har fået et designmæssigt løft, er der også kommet et endnu større udvalg på hylderne af lys, brugskunst og servietter. – Vi kan nu betjene flere generationer med alt fra moderne designs, til maritimt brugskunst og julepynt. Vi har simpelthen et stort udvalg til alle aldre, fortæller Joan. Der er samtidig sat en ekstra indsats ind i for at skabe et hyggeligt selv-dyp område, hvor både store og små kan boltre sig i flere timer. Udendørs har Joan og Thomas etableret et hyggeligt overdækket område og en større legeplads. Men til trods for alle de nye spændende tiltag er det fortsat kvalitetslys, der er i fokus. I det Thomas er engageret i et stort dansk lysfirma, giver det en større mulighed for at have et stort og anderledes udvalg. – Vi kan faktisk bryste os af, at have Danmarks største udvalg af lys og servietter fortæller Joan stolt.

Fremtiden

Det næste der ligger for, er etableringen af en webshop. – Vi har udover kunder fra Danmark også et meget stort kundegrundlag i Norge og Tyskland, og vi får dagligt forespørgsler på at udsende vores lys. Det gør vi nu noget ved, fortæller Joan, der forventer at webshoppen går i luften i sensommeren 2017. Derudover skal vinterhalvåret bruges på at etablere et udstillingsmuseeum, der tager udgangspunkt i lysets historie og indeholder både plancher, gamle maskiner og formidling. –Vi er altid i bevægelse og vi nyder at skabe og vækste, så mon ikke også der er flere projekter end nævnte i støbeskeen, afslutter Joan, der også oplyser at Blokhus Lys i 2018 kan fejre 30 års jubilæum.

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events