Nyheder
imported

Blokhus og Løkken går sammen om at styrke turismen

Blokhus og Løkken skal arbejde sammen om at udvikle nye oplevelser, øge kvaliteten og tiltrække flere turister og investorer.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

Som de første af en række stærke feriesteder langs Vestkysten er de populære kystbyer klar med en fælles udviklingsplan. Og dermed er kursen sat for et samarbejde, der skal gøre byerne til én sammenhængende destination. 

Med brede sandstrande, brusende bølger, klitlandskabet og de traditionsrige bymiljøer tiltrækker Blokhus og Løkken hvert år mange besøgende. Og siden de første feriegæster indtog Vestkysten for mere end 150 år siden, har de to kystbyer været blandt Danmarks foretrukne feriesteder. Blokhus og Løkken ligger i blot 13 kilometers afstand fra hinanden, de er udpeget som to af Vestkystens særlige feriesteder, og begge er inde i en god udvikling. Senest har bymidterne fået et kvalitetsløft, og nye hoteller og oplevelser er kommet til.

Blokhus og Løkken skal bindes bedre sammen
Nu ligger en såkaldt strategisk-fysisk udviklingsplan klar som første skridt på vejen mod at udvikle de to tidligere konkurrenter til én sammenhængende destination. Det er første gang, der laves en samlet planlægning af Blokhus og Løkken – og på tværs af kommunegrænsen. Alliancen skal styrke og skabe opmærksomhed om området og bane vejen for flere investeringer og lokale arbejdspladser. Så turismen bliver løftestang for lokal udvikling og bæredygtige lokalsamfund.

Den færdige udviklingsplan friholder naturen og koncentrerer udviklingen i og omkring Blokhus, Løkken og Fårup, hvor der i forvejen findes et stort udbud af oplevelser og overnatningstilbud. Og ved at bygge videre på de kvaliteter, der allerede er, skal flere oplevelser, nye former for overnatning, styrkede forbindelser og bedre byrum løfte hele den samlede destination.  

Når vi er fælles om turismesamarbejdet, står vi stærkere. Arbejdet med udviklingsplanen har øget samarbejdet på tværs af Blokhus og Løkken, både på lokalt og kommunalt niveau, og det har løftet vores eget blik på alle de mange kvaliteter, de to byer har at byde på. Det er et godt afsæt at bygge videre på,” siger borgmester Arne Boelt, Hjørring Kommune.

Den strategisk-fysisk udviklingsplan for Blokhus og Løkken er blevet til i et samarbejde med Partnerskab for Vestkystturisme og Dansk Kyst og Naturturisme og med støtte fra Realdania. BARK Rådgivning, JAJA Architects og Lars Bernhard Jørgensen har rådgivet projektet

Læs om fantastiske oplevelser og events