Nyheder
imported

Blokhus Råvaremarked har vokseværk

Flere smagsoplevelser til det populære råvaremarked i badebyen

Tekst: Anne Nøhr Ringgren    Foto: Poul Nymark

Det ugentlige råvaremarked i Blokhus, som fremadrettet afholdes på Blokhus Torv, oplever stigende interesse år efter år, fortæller formand Poul Andersen fra Hune-Blokhus Borgerforening, der er arrangør af eventen.

Markedet har en lang tradition i byen og har hidtil været afholdt i den gamle strandingsgård, men fra i år af afholdes det på Blokhus Torv hver tirsdag i tidsrummet fra kl. 10.00 – 14.00 i sommerperioden fra 29. juni – 10. august 2021. Her kan kunderne fordybe sig i en perlerække af spændende lokale varer med god smag f.eks. kød, fisk, ost, brød, småkager, grøntsager, vin, saft, blomster, øl, snaps, pølser, olier og honning. Desuden er der enkelte udstillere med andre varer såsom smykker, cremer, uld, pileflet, beklædning og børster.

– I år kommer vi op på i alt 32 stadeholder, og det er 25-30 pct. flere boder end tidligere år. Jeg har været med til at arrangere det i 6-7 år, og i begyndelsen ringede vi rundt for at opfordre firmaer til at komme med deres salgsvogn, men nu er det omvendt. Nu ringer de til os for at få lov til at være med, siger en glad Poul Andersen.  

Poul Andersen mener, at den stigende interesse skyldes at markedet har fået et godt ry igennem årene. Vi har ramt rigtigt med de stadeholdere, som vi har fået med på ideen, og de har også været loyale omkring at komme hvert år, så kunderne også er vendt retur år efter år. Samtidig har det også haft en positiv effekt på markedet, at det går godt for butikslivet i byen. Kunderne i butikkerne handler på markedet og gæsterne på råvaremarkedet bruger også penge andre steder i byen, så de to faktorer giver en positiv synergi til hinanden.

Gæsterne er også begejstrede for det ugentlige marked, og flere og flere går på indkøb på pladsen.
 – De kan godt lide, at noget er hjemmelavet, og det er nogle ordentlige varer, som de bliver præsenteret for, fortæller Poul Andersen.
Her kan de møde folkene bag produkterne og få historien om varerne. Det er autentisk, og det er populært, afslutter Poul.

Læs om fantastiske oplevelser og events