Blokhus

Blokhus Sandskulptur Festival

Oplev allerede nu kunstnerne udforme deres sandskulpturer

Sandskulptur Festivalen i Skulpturparken Blokhus har gennem årene udviklet sig til at blive en tilbagevendende og meget populær tradition og begivenhed. Indvielsen finder i år sted søndag 28. april fra kl. 14.00, men du kan allerede nu komme ind og se kunstnerne arbejde på deres skulpturer.

Indvielsen byder på en stor fest med musik af Jammerbugt Garden, taler af Borgmester Mogens Chr. Gade samt John Andersen.

Derudover er Blokhus Kanonlaug til stede, og gæsterne kan også deltage i lodtrækningen om et gavekort til en rejse til verden, der repræsenterer en værdi af kr. 10.000. En konkurrence, der er lavet i samarbejde med Bravo Tours. 

Vilde opdagelser levendegjort

Der er skabt tradition for et nyt tema for Sandskulptur udstillingen hvert år. Sidste år var det H.C. Andersens eventyr, og i år er det også noget helt eventyrligt, men på en helt anden måde. Temaet er intet mindre end Verdens Vildeste Opdagelser. Og vilde og epokegørende opdagelser, som har fået stor betydning for menneskeheden, er der rigtig mange af gennem historien. Her nævnes i tilfældig rækkefølge dem, der er repræsenteret på dette års Sandskulptur Festival: Flyvemaskinen, Penge, Toilet, TV, computere og telefon, Elpæren, Hovsa-opfindelser, Columbus opdager, Rejsen til månen, Pencillin og Hjulet.  

Tag derfor på en spændende rejse gennem de mange vilde opdagelser, som har haft betydning for den måde, vi lever på i dag.  Samtlige sandskulpturer er udført af verdens bedste sandkunstnere, så der venter virkelig publikum en ganske særlig og interessant oplevelse, som er for hele familien.

Gigantisk startskud

Samme dag søndag 28. april åbnes også dørene for Monument & Verdensudstillingen i Skulpturparken Blokhus.

Det er lykkedes at få en helt særlig Verdens- og monumentudstilling til Skulpturparken, med kopier af både Eiffeltårnet i Paris, Big Ben i London, Frihedsgudinden i New York, Thailandske Templer, Det skæve tårn i Pisa og mange flere.

Gæsterne kan komme helt tæt på Eiffeltårnet, der tordner 6 meter op i luften og Big Ben på hele 4,5 meter.

-Lige meget om du er 5 år eller 85 år, så får du her en anderledes oplevelse, samt mulighed for at opleve ting, som man ellers skal rejse mange tusinde kilometer, for at opleve, fortæller indehaver John Andersen.

Udstillingen placeres i tilknytning til de nye sandskulpturer.

I samme forbindelse er det muligt at besøge Danmarks eneste voksmuseum, hvor gæsterne kan “hilse” på alle de store tv-, sports- og filmstjerner fra hele verden.

 

Program for indvielse

Der er således på alle måder lagt op til et gigantisk startskud til sommersæsonen 2024 i Skulpturparken Blokhus.

Se programmet for indvielsesdagen her:

Læs om fantastiske oplevelser og events