Nyheder
imported

Blokhus Wind Festival for fuld udblæsning i Pinsen

Når den farvestrålende Blokhus Wind Festival afholdes i Pinsen, bliver det med dansende drager på stranden i Blokhus – både lørdag og søndag.

Tekst: Louise Kande (redigeret) – Foto: Presse

Det bliver en helt ekstraordinær weekend i Blokhus i pinsen, hvor stranden bliver fyldt med drageeksperter, entusiaster, børn og voksne, der har én fælles lidenskab: Fantastiske drager der danser ballet mod den blå himmel.

Se program her:

Masser af aktiviteter

VisitJammerbugten og Erhvervsforeningen Destination Blokhus har sat alle sejl ind for at skabe en weekend med masser af aktiviteter. Dygtige drageflyvere fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland vil domptere deres dynamiske drager og der vil blandt andet være teamflyvning, hvor mellem fire og ti drageflyvere lader deres 2- og 4-linede drager danse synkront hen over himlen.

– Weekenden vil også byde på friflyvning, hvor man som besøgende har mulighed for at flyve med egne drager på området, som blandt andet kan bygges i den kreative drageworkshop i Fiskernes Hus. Ligesom der vil være mulighed for at møde paraglidere og afhængig af vejret selv prøve paraglidning som passager, fortæller Jette Grønhøj fra VisitJammerbugten, der er eventkoordinator på weekenden.

Dragerne får følgeskab af både wind – og kitesurfere, kite buggy´s og motordrevne faldskærme. Og vil man for alvor prøve at ”komme i modvind” kan dette opleves i Aalborg Universitariums vindsimulator. De mindste gæster kan tage deres bamse med på stranden og lade den prøve et faldskærmsudspring.

Har man lyst til at se Blokhus og den smukke omegn ovenfra, kan man mod betaling tage på en rundflyvning i helikopter. Helikopteren vil flyve i knap 500 meters højde med en fart på omkring 180 km i timen.

Ved vindmøllerne, der er beliggende langs omfartsvejen mod Saltum, kan man høre om vindenergi og betragte de enorme møller på ganske tæt hold.

Lørdag bliver nattehimmelen over Blokhus smukt dekoreret, når der er natflyvning med lys.

5. år med drager på himlen

Det er i år 5. gang, der arrangeres Blokhus Wind Festival og med årene er den blevet et stort tilløbsstykke for vindentusiaster. Den festlige, farverige og forhåbentlig hæsblæsende pinseweekend, sættes i gang lørdag den 3. juni kl. 10 fra de højere luftlag, når faldskærmsudspringere fra Faldskærmsklubben Nordenfjords lander på Blokhus Strand.

Der er gratis adgang til området begge dage.

VisitJammerbugten NOVASOL og Dansk Drage Klub inviterer til et storslået arrangement på Blokhus Strand 

Udover synet af de mange professionelle drageflyveres kunststykker på himlen, kan man også bygge sin egen drage i workshoppen i Fiskernes hus. NOVASOL og dansommer har sponseret en gratis drage til alle børn der deltager i Workshoppen, så man kan prøve kræfter med drageflyvningens ædle kunst.

– NOVASOL ser det som en vigtig opgave, at bakke op om den slags lokale events, lyder det fra Berit Bøjstrup, service bureauleder i Blokhus. – Udover den rent praktiske støtte, kan vi også udbrede budskabet om eventen på vore sociale medier, og til alle de gæster der er på besøg i området i pinsen. Dette er med til at sikre stor deltagelse og positiv omtale af området” slutter Berit Bøjstrup. 

Læs om fantastiske oplevelser og events