Tæt på

Bo Zink

Mød den kendte og respekterede fodboldtræner

Med sine blot 44 år er Bo Zinck allerede en legende inden for nordjysk fodbold. De fleste vil kende ham som en succesfuld cheftræner for lokalområdets tidligere divisionshold – først under navnet Jetsmark IF, så Blokhus FC og de senere år Jammerbugt FC. Han er født og opvokset i Arden i Himmerland, men gjorde sig tidligt gældende som en dygtig fodboldspiller i AaB, hvor den lokale divisionsklubs JIF’s daværende cheftræner, Henning Pedersen, fik øje på hans talent og hentede ham til Jetsmark IF. Her blev han en habil stamspiller på 2. divisionsholdet, indtil an alvorlig korsbånds- og meniskskade satte en stopper for den aktive karriere, da Bo Zinck var 29 år. I mellemtiden havde Bo mødt en af de lokale piger, som blev og fremdeles er hans livs store kærlighed, nemlig sportshandlerens Camilla. Sammen har de sønnerne Emil og Mikkel på henholdsvis 11 og 14 år, og den sportsglade familie bor privat i Pandrup. Begge sønnerne spiller fodbold i AaB, hvor Bo nu også har fået sin gang som scout, ligesom han analyserer modstanderholdene for AaB og lejlighedsvis også finder tid og overskud til en gang om ugen at hjælpe med træningen for såvel klubbens Danmarksseriehold samt sønnen Emils U 12 –hold.

Med til at skabe et nordjysk kraftcentrum for fodbold

Lige nu er Bo Zinck i fuld gang med at tage en A-licens som træner, hvilket er en vigtig forudsætning at have med i bagagen, hvis man har ambitioner om på et tidspunkt at blive træner på fuld tid i en eliteklub. Og de ambitioner har Bo, fordi han har elsket årene som træner på divisionsniveau. Efter at være tvunget til at stoppe som aktiv spiller blev Bo Zinck først U 19-tæner i sin hjerteklub i Jetsmark samt træner for andetholdet i nogle år, inden han overtog jobbet som assistenttræner for Søren Kusk, der førte Blokhus FC op i 1. division. Klubbens talentafdeling blev ikke mindst takket være Bo Zincks engagerede og målrettede indsats udviklet optimalt, og dermed var der skabt en vigtig fødekæde til førsteholdet samt unikke muligheder for talenter fra naboklubberne for at udvikle sig yderligere. Klubben blev faktisk et nordjysk kraftcentrum for fodboldspillet. Så da Søren Kusk skiftede til Vendsyssel FF, lå det lige til højrebenet, at Bo Zinck satte sig i cheftrænerstolen. Udover at være cheftræner var han her og der og alle vegne og gjorde en kæmpe indsats som blæksprutte. Dermed blev der skabt en klubånd båret af fælles mål og gode sociale fællesskaber, som har bragt klubben vidt – også endnu en tur op i landets næstbedste række med Bo Zinck ved roret, indtil økonomien fremtvang et salg af eliteafdelingen til en tysk ejer, der som bekendt gik konkurs. Men inden da var moderklubben kommet af med en tyngende gæld, så Jetsmark IF nu er startet på en frisk med alle de gode værdier, som Bo Zinck har været med til at skabe i klubben gennem årene. – Som mange andre husker jeg, da Bo Zinck sendte Viborgs superligamandskab ud af pokal turneringen med det afgørende straffespark. Han tog tilløb helt oppe fra midterlinjen, og stadion brød ud i jubel, da nettet blafrede bag Viborgs målmand.

En del af en sportsfamilie

Bo Zinck lægger da heller ikke skjul på, at Jetsmark IF er hans hjerteklub, og han afviser på ingen måde en dag ud i fremtiden måske at vende tilbage. Sideløbende med det store engagement i sporten passer Bo Zinck desuden et fuldtidsjob som sælger hos Tibnord, der er det største grossistfirma inden for stål i Skandinavien. Så fodboldengagementet – som også har omfattet en tur som træner i henholdsvis Thisted FC og Fortuna Hjørring – og den lige så koncentrerede indsats i det civile job fylder meget i Bo Zincks liv. Det kan kun lade sig gøre, fordi familien bakker ham 100% op, og han glæder sig over, at såvel ægtefællen som børnene og den øvrige familie alle har hjerter, der banker for fodboldspillet. – Vi er ganske enkelt en sportsfamilie, forklarer Bo med at varmt og taknemmeligt blik i øjet. Både fodbold og familielivet er jo en holdsport, og begge former er for både Bo og familien en fælles passion. Såvel fodbolden som et godt familieliv kan virkelig noget, som man både kan lære noget af og beriges af som menneske, er hans erfaring.

Temperament og engagement hører sammen

I øvrigt er ærlighed, troværdighed, at være hårdt arbejdende og altid klar til at være løsningsparat egenskaber, som Bo Zinck sætter højt. Og så kunne han – selv om Bo ikke er Liverpool-fan – i øvrigt godt tænke sig at møde den tyske trænerlegende Jürgen Klopp. Ham vil jeg kunne hente masser af inspiration fra, lyder det fra Bo. Afslutningsvis fortæller Bo, at hans til tider heftige temperament er velkendt, men det er også min styrke, siger han, fordi det hænger sammen med mit dybe engagement i det, jeg laver. Det er den gensidige tillid til og respekt for hinanden, der tæller, forklarer han afslutningsvis. Disse var ordene fra Bo Zinck – et varmt og engageret menneske.

Læs om fantastiske oplevelser og events