Nyheder
imported

Boblberg – nyeste tiltag for at fremme mental sundhed i Jammerbugt

Jammerbugt Kommune sætter yderligere fokus på mental sundhed, når kommunens borgere 10. oktober 2018 får adgang til boblberg.dk

boblberg.dk er – en borger-til-borger-portal, hvor borgere kan oprette opslag i form af ”bobler”, som inviterer til aktiviteter, interesser, oplevelser og meget mere i fællesskab med andre. ABC for mental sundhed og en ny sundhedspolitik under udarbejdelse er blot nogle af de tiltag, kommunen har sat i søen for at styrke børn, unges og voksnes mentale sundhed. Der bliver sat ekstra ind for at gøre det nemmere for borgere at gøre noget aktivt og dele deres interesser med andre, når de 10. oktober 2018 får adgang til boblberg.dk. Og netop det at gøre noget aktivt og sammen med andre er hjørnestenene i Jammerbugt Kommunes projekt om ABC Mental Sundhed.

”I Jammerbugt har vi et mangfoldigt kultur og fritidsliv, og det kan vi i større udstrækning bruge til at motivere inaktive borgere, forebygge ensomhed og sikre flere borgeres mentale og fysiske sundhed samt kontakt til arbejdsmarkedet. Netop boblberg.dk er et godt redskab til at skabe kontakt på tværs af geografi, generationer og interesser og til at finde nye fællesskaber”, siger Morten Klessen, der er formand for Beskæftigelsesudvalget i Jammerbugt Kommune.

200 borgere bosiddende i Jammerbugt Kommune har allerede skrevet sig på venteliste til at bruge boblberg.dk. I forbindelse med mental sundhedsugen i uge 41 kan de 10. oktober 2018 gå i gang med at skabe nye kontakter og fællesskaber. 

”Meningen er, at borgere imellem inspireres til at dele interesser og måske endda få lyst til at opsøge nye relationer og skabe forandring i hverdagslivet. Boblbergs bobler inspirerer og inviterer borgerne til at bruge deres lokalsamfund på nye måder. Samtidig giver boblerne inspiration til de borgere, der har et ønske om at være frivillige”, fortæller formand for Social- og Sundhedsudvalget, Ib Nellemann. 

Sådan opretter borgerne sig
For at kunne se og oprette bobler skal borgerne gå ind på Bobleberg.dk og oprette sig som bruger under Jammerbugt Kommune. Portalen er brugervenlig og fungerer som et uformelt forum med en unik mulighed for at finde sammen med ligesindede. Boblberg er for alle, det er uforpligtende at bruge, og det er helt gratis.

Boblberg.dk
Boblberg er en borger-til-borger-portal med over 100.000 medlemmer fra 25 af landets kommuner. Der kommer løbende flere til. Her har borgerne mulighed for at oprette opslag i form af bobler, som inviterer til aktiviteter, interesser, oplevelser og meget mere i fællesskab med andre. Gennem boblerne kan borgerne møde medborgere med samme boblende interesser, såsom nogen at træne med, strikke med, lave mad sammen med eller blot nogen med samme ønske om at starte nye venskaber.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events