Nyheder
imported

Børn møder kunsten

Der står Opera og dukketeater på skemaet for tre børnehaver i Jammerbugt Kommune

Der står Opera og dukketeater på skemaet for tre børnehaver i Jammerbugt Kommune.

I disse uger øves der i hhv. Kaas, Blokhusvejens og Saltum Børnehave på sange, danse og trylleremser fra Humperdincks fine Opera ”Hans og Grethe”.

Børnene i de 3 institutioner er meget optaget af fortællingen om de to børn, der bliver væk i skoven, og med stor iver hjælper de musikpædagog Thea Andreasen fra Jammerbugt Kulturskole med at få tilintetgjort den slemme heks. 

Med små lege og øvelser introduceres både børn og pædagoger for opera, som for mange er temmelig fremmed og utilgængeligt. Men her bliver det sjovt og nærværende og del af en god historie.

Børnene hilser samtidig på musikpædagogens marionetbamse, som er med til at introducere dem for den forestilling, de om kort tid skal se. Der er nemlig både marionet teater og rigtige operasangere ”live”, når børnene velforberedte samles for at se forestillingen på Pandrup skole (aulaen), onsdag den 21. november.

Den opføres af Skørping Marionetteater og Jysk operakompagni ( bl.a. Charlotte Hjørringgaard, sanglærer v. Jammerbugt Kulturskole), som i samarbejde med Rikke Kamedula fra Rebild Kulturskole har tilrettet forløbet og forestillingen til børnehøjde. 

Det er den nordjyske kunstnerordning ”Børns Møde Med Kunsten”, der har givet mulighed for, at børnehaverne kan deltage i projektet og ”få råd” til forestillingen.

”Børns Møde Med Kunsten” BMMK støtter projektet, og i samarbejde med Jammerbugt Kulturskole er forløbet blevet planlagt og realiseret.

– Det er vigtigt at børn ind imellem får lov til at opleve stor kunst som her, hvor de kommer tæt på professionelle operasangere og marionetdukkeførere. Børnene oplever, betages og lever med i fortællingen og mødet med den store kunst vil formodentlig sætte sig spor, fortæller Mads Mølgaard Jensen fra Jammerbugt Kommune.

Læs om fantastiske oplevelser og events