Aabybro

Bosætningskonsulenten har lokale rødder

I maj 2019 blev June Haugaard Mejlholm ansat som bosætningskonsulent i Jammerbugt Kommune for at styrke tilflytningen samt udviklingen af by- og lokalsamfund samt gøre Jammerbugt til et endnu bedre sted at bo og drive virksomhed.
Selv kommer hun også fra Jammerbugt – mere derom senere.

Fokus på pendlere
Første opgave var at få beskrevet en strategi for bosætning i Jammerbugten ud fra de hidtidige erfaringer og herefter igangsætte de første indsatser i strategien.
– Der var blandt andet nogle konkrete tiltag, som erhvervs- og turistrådet har ønsket at få sat i værk som fokus på pendlere, endnu tættere samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og generelt profilering af vores service-setup til virksomhederne, fortæller June Haugaard Mejlholm.

Masser af ildsjæle
Og hun fik også straks et yderst positivt indtryk af sit arbejdsområde.
– Noget af det første, der gjorde indtryk på mig, var de mange lokale ildsjæle. Deres begejstring og interesse for at skabe liv og udvikling i deres lokalområde og det kæmpe stykke arbejde, de lægger i det.
– De brænder virkelig for sagen og deres gode energi smitter. Det er helt fantastisk og selvfølgelig et rigtig godt og afgørende udgangspunkt for at skabe øget bosætning, fortæller June Haugaard Mejlholm.

Samarbejdet på tværs er vigtigt
Et af nøgleordene i bosætningsstrategien er samarbejde på tværs.
Det gælder både internt i kommunen imellem de forskellige afdelinger og eksternt imellem erhvervslivet samt de mange lokale ildsjæle og borgerne generelt.
– Jeg blev meget positiv overrasket over, hvor meget borgere og erhvervslivet bliver inviteret ind til samarbejde, inspiration og dialog med kommunen. Vi er virkelig tæt på, og det skal vi selvfølgelig også være forklarer hun og uddyber:
– Netop dette tætte samarbejde er én af styrkerne i Jammerbugten, som vi ønsker at udbygge i endnu højere grad. Både når vi taler om at udvikle lokalområderne, øge kvaliteten for nuværende borgere og virksomheder samt udnytte det potentiale for øget bosætning, der ligger i både de større byer som i nogle af de mindre lokalsamfund, forklarer bosætningskonsulenten.

Når vi vælger at slå os ned
Hun peger på, at der er mange faktorer, som spiller ind, når man skal vælge et sted at bosætte sig.
Det kan være afstand til uddannelsesinstitutioner, arbejde, familie og venner, den rigtige bolig til den rigtige pris og for nogle også et ønske om at bo i eller tæt på vandet.
Dertil kommer infrastruktur, kollektiv transport, indkøbsmuligheder.
– Vi skal jo alle have en hverdag til at fungere, hvor der er mest muligt tid og plads til det, der betyder mest for os. Kravene ændres naturligt over tid, og vi skal imødekomme de ønsker og behov, der er i livets forskellige faser. Det gør bosætning til en udfordrende og meget spændende opgave, siger hun.

Ingen kommunal erfaring
June Haugaard Mejlholm havde inden sit nye job arbejdet i 18 år primært med marketing og kommunikation, blandt andet som analyse- og marketingrådgiver ved NORDJYSKE Medier og i hhv. detail- og fitnessbranchen.
Hun er uddannet Markedsøkonom og HD i afsætningsøkonomi fra Aalborg Universitet.
Og selv om hun ikke tidligere har arbejdet for en kommune, så greb hun chancen da hun fik den. Hun har nemlig en del års erfaring, et stort netværk og et godt lokalkendskab.

Lokale rødder
June Haugaard Mejlholm er nemlig født og opvokset i Aabybro og er kommet en del rundt i Jammerbugten helt fra barnsben.
– Jeg har altid elsket vores fantastiske natur med stranden og fjorden og alle de muligheder, den giver for både at være aktiv og for at lade batterierne op, fortæller hun.

Knæk Cancer
I sin fritid er June Haugaard Mejlholm engageret i forskellige projekter.
– Når man har børn, bliver man automatisk involveret i skolen og diverse foreninger, men jeg har også valgt at lægge tid og energi i det årlige Knæk Cancer arrangement i Aabybro.
– Det er et rigtig godt initiativ, som involverer både borgere, foreninger og erhvervslivet. Det giver deltagerne en god oplevelse og så støtter vi et rigtig godt formål. Det giver derfor på alle måder rigtig god mening for mig at være en del af det initiativ, siger hun.

Læs mere her om bosætning i Jammerbugt og konsulentens betydning:
https://blokhus.dk/der-kommer-flere-indbyggere-til-jammerbugt/

Læs om fantastiske oplevelser og events