Brovst

Pigegarde skifter navn og bliver også for drenge

Brovst Pigegarde har skiftet navn til Jammerbugt Garden og invitere nu også drenge til at være med til at spille musik, marchere og underholde samt få del i et fællesskab.
– Vi er jo en gammel garde fra 1964 og derfor snart 60 år. Så det er tid til at forny sig og invitere flere ind i vores musiske fællesskab, forklarer Sabrina Pedersen, formand for Jammerbugt Garden.
– Vi er en forholdsvis stor garde med 30 medlemmer, men vi vil gerne have flere medlemmer og sikre, at vi fortsat er en stor garde, fortæller hun.

Foto: Poul Nymark

Også lektiecafe
Derfor har garden det seneste år arbejdet hårdt og intenst på at skabe en ny struktur, omstrukturering af forældrehjælpen samt budt flere hænder velkommen.
Desuden bydes drenge velkommen for at sikre en attraktiv og moderne garde, som er i konstant udvikling.
Derfor vil der på sigt også komme nye tiltag som lektiecafe, mentorordning og uddannelsessted for nye undervisere.
– Det betyder en hel del at få drenge med. Fællesskabet vil ændre sig, og der vil være flere forskellige persontyper at spejle sig i, forklarer Sabrina Pedersen.

Foto: Poul Nymark

Hele Jammerbugts garde
Men alt det gamle vil ikke blive glemt. Jammerbugt Garden vil fortsat udgå fra Brovst Pigegarde og følge dens traditioner, værdigrundlag og ideer.
Dog er det med optag af drenge indlysende nødvendigt at skifte navn.
– Vi har i mange år repræsenteret hele Jammerbugt Kommune, men det har ikke været tydeligt i vores navn, da vi udspringer fra den tidligere Brovst Kommune. Nu har vi taget skridtet og sagt, at vi er hele Jammerbugts garde, siger Sabrina Pedersen.
Og den nye garde vil i den kommende tid besøge Pandrup, Fjerritslev og Aabybro for at give opvisning i byerne – sammen med gardister fra Aalborg Garden – samt efterfølgende holde åbent hus, hvor man kan prøve at marchere samt prøve instrumenterne.

Det sker:

Lørdag 29. maj kl. 10-11 i Pandrup. Åbent hus ved Pandrup Bibliotek kl. 11.15-12.30.
Lørdag 12. juni Fjerritslev åbent hus ved Idrætscenter Jammerbugt.
Lørdag 19. juni Aabybro, åbent hus ved DGI Huset

For de voksne
Efter sommerferien vil der også komme et tilbud til de voksne i kommunen med Jammerbugt Brass Band, der bliver et tilbud til de musikalske ældre.
Formålet er at skabe et fællesskab, hvor mænd og kvinder hver 14. dag kan deltage i sammenspil på instrumenter tilhørende et brass band. 

Foto: Poul Nymark
Foto: Poul Nymark

Læs om fantastiske oplevelser og events