Nyheder
imported

Butikkerne er mere end klar til at byde kunderne velkommen

De mange specialbutikker vender tilbage til en mere normal hverdag

Tekst: Martin Frandsen Foto: Presse

Vi går mod lysere tider – i mere end én forstand.
På mandag må de mange spændende forretninger og specialbutikker åbne op igen og byde kunderne indenfor til god service og skarpe tilbud.

Klar med forårets farver
Hos Kirkensgaard Mode & Stil har man derfor travlt med at modtage mode forårets kollektioner, ligesom butikken er shinet op, og der er flyttet om.
– Forårets mode er lyse dejlige farver. Det er meget rosa, lyse- og marineblå, lyse- og mint-grøn og sandfarver. Det er quiltede jakker, strikkede veste samt skjorter, fortæller Jonna Nielsen.
Hun ser frem til at kunne åbne døren på mandag.
-Jeg glæder mig helt vildt til at arbejde normalt igen. Det bliver dejligt at få den fysiske kontakt med kunderne. Det har været en helt anden måde at arbejde på under nedlukningen, fortæller hun.
Kirkensgaard Mode & Stil har haft stor succes med sine live shows på Facebook – det seneste gik i luften i torsdags kl. 16.30.
– Vi fortsætter med at holde live shows. Folk har taget dem til sig, og så når vi ud til kunder i andre dele af landet.
– Vi plejer jo også at holde to modeshows i huset inden påske, og det bliver i år online på grund af forsamlingsforbuddet, fortæller Jonna Nielsen.

En travl weekend, heldigvis
Hos XL Byg i Hune ser Preben Jonstrup frem til et par travle dage.
– Det bliver en lang weekend, heldigvis, griner han.
– Nu har byggemarkedet været lukket ned i et stykke tid, så vil skal have brugt noget krudt på at få det klar til åbningen på mandag. Vi skal blandt andet have sæsonvarerne og afstandsmærker på plads, fortæller Preben Jonstrup.
Under nedlukningen har håndværkerafdelingen kørt på 110 pct. Der sker jo meget i området.
– Desuden har der været mere arbejde med at servicere vores private kunder med click & collect. Der er blevet løbet en masse skridt i byggemarkedet for at finde varerne til vores afhentningsbutik. Men kunderne har taget godt imod det, helt sikkert.
– Vi glæder os utrolig meget til at åbne igen og, at her kommer kunder igen.

Endelig må vi åbne
Blondehuset i Løkken har de seneste par måneder været forvandlet til både webshop samt et studie for de mange liveshows på Facebook, og Helle Svendsen glæder sig efter den seneste tids mange arbejdsdage alene i Blondehuset rigtig meget til i weekenden at få forretningen gjort flot og klar til åbningen på mandag.
– Jeg glæder mig virkelig til igen at få en normal hverdag. Det er virkelig en lettelse, at vi må åbne. Det her har været en hård mavepuster, fortæller Helle Svendsen.
Heldigvis kan hun inden nedlukningen se tilbage på en flot opbakning, der ikke alene er lokal, men også kommer fra en landsdækkende kundekreds.
– Jeg glæder mig så meget til, at mine medarbejdere kommer tilbage, og jeg kan ikke vente på, at kunderne kommer ind i vores forretning igen, siger Helle Svendsen, som ser frem til at give den personlige service med hjertet, som Blondehuset kan.

Forventningens glæde
Forventningens glæde er også stor hos Profil Smykker, hvor personalet i Aabybro Centret er helt klar til åbning på mandag.
– Vi glæder os rigtig meget til igen at få besøg af vores kunder, også fordi Profil Smykker gerne vil holde et flytte-udsalg i forbindelse med, at Jan Jørgensen Jewellery flytter og åbner en ny forretning i Blokhus, fortæller Lykke Harpøth.
– Det har da været frustrerende at skulle holde lukket, men det har jo været nødvendigt, og så har vi brugt tiden til at fordybe os i andre opgaver både administrativt, marketing og på værkstedet, fortæller hun.
Det er planen, at Jan Jørgensen Jewellery åbner ny flot forretning med blandt andet arbejdende værksteder med syv guldsmede på Springvandstorvet i Blokhus til påske.

Nye måder at handle på
Hos Laden har der også været travlt med webshop og Facebook live.
– Jeg har ikke kunnet holde en eneste fridag, men det er jo at være privilegeret, fortæller Britt Ziwes.
Nedlukningen har lært hende, at man sagtens kan være effektiv på andre måder end ved at have en åben butik.
– Vi har jo mange kunder, som har sommerhus heroppe, men som ikke har været heroppe. Alligevel har jeg været i kontakt med dem og sendt varer til dem. Og jeg er kommet tættere på mine kunder, fordi vi har skrevet og talt meget sammen i telefonen. Så det er gået ok, når nu de skulle være sådan, forklarer Britt Ziwes.
– Men det bliver dejligt igen at få besøg i butikken, at kunne ses og snakke sammen. Så vi har også gjort hele Laden rent. Vasket og sprittet af. Den har aldrig været pænere.

Klarborgs nisser er klar
Både i Gammelbo og i butikken i Hune venter Klarborg nisserne også på at byde inden for til kunderne.
– Du kan tro, vi er klar til at åbne. Vi har lige skullet ændre lidt skilte med, hvor mange vi må være i butikken, nemlig 10 personer ad gang, og så er vi ved at rydde op efter vores live show torsdag, fortæller Etly klarborg.
– Vi er så glade for, at vi må åbent igen. Vi er ikke blevet så hårdt ramt af nedlukningen. Vi plejer at holde lidt åbent i januar i forhold til byttehandlen, ellers plejer vi at holde lukket hen til marts. Men vi har selvfølgelig fulgt godt med i nyhederne for at se, om vi fik lov til at åbne nu, siger en glad Etly Klarborg.

Åbner med et udsalg
Hanne Frederiksen ser frem til igen at kunne åbne Det Gamle Mejeri op til en mere normal hverdag.
– Vi har haft virkeligt travlt med vore live shows på Facebook. Det tager 1 dag at gøre klar til og et par dage efterfølgende, og søndagene er blevet brugt til at sende en masse pakker, men det skal vi ikke klage over, fortæller hun.
Men nu åbner forretningen, hvor de mange nye varer, der allerede er ankommet bliver suppleret med flere nye forårskollektioner.
– Vi åbner selvfølgelig med et udsalg, fortæller Hanne Frederiksen.
Hun understreger også, at alle restriktioner med hvor mange der må være i butikken ad gangen samt mundbind, afstand og spritte af selvfølgelig bliver overholdt.
– Det er vi jo allerede vant til. Vi skal undgå smitten, så vi kan blive med at holde åbent.

Læs om fantastiske oplevelser og events