Brovst

Byfornyelsen i Brovst går nu i gang

Projektet med at omdanne Jernbanetorvet og Jernbanegade i Brovst går nu i gang. Projektet har været i udbud og blev vundet af HedeDanmark a/s.
Planen er, at første spadestik tages i næste uge – uge 3. På grund af COVID-19 bliver der desværre ikke afholdt det traditionelle første spadestik-arrangement.

Aktivt bytorv
Når Jernbanetorvet og Jernbanegade i Brovst står færdigt, vil området have et aktivt bytorv med plads til leg, ophold, arrangementer og fællesskab.
Der indgår mange elementer i området, og de skal understøtte muligheder for aktiviteter og sanseoplevelser.
En grøn beplantning kommer til at skabe rammen for torvet, og her vil være et tog en scene og et maleri, som står som visuelle attraktioner og åbner pladsen op mod Jernbanegade. Torvepladsen kan bruges til markedsdage, hvor der både er plads til hotdogs, fadøl, leg og aktivitet på scenen.
Scenen skal opbygges af terrassebrædder og lameller, og scenens bagtæppe opbygges af en bukket stålplade, mens et sejl kan spændes over scenen efter behov.
Scenen kommer til at give plads til små koncerter og teaterforestillinger.

Illustration: Gustin Landskab

Torvet lukket i en periode
Mens byfornyelsen af området står på, vil torvet derfor blive lukket af i en længere periode.
Herefter vil borgerne til gengæld møde et nyt multifunktionelt aktivt bytorv med plads til leg, ophold, arrangementer og fællesskab.

Illustration: Gustin Landskab

Fakta om projektet:

  • Forventet tidsperiode: Medio januar 2021 – ultimo maj 2021
  • Projektpris: 2.100.000
  • Udførende: HedeDanmark
  • Arkitekter: Gustin Landskab
  • Bygherre: Jammerbugt Kommune

Læs om fantastiske oplevelser og events