Nyheder
imported

Campingpladserne kan blive lokale vækstlokomotiver

En liberalisering af planloven vil give campingpladserne mulighed for at blive lokomotiver for udviklingen i deres lokale miljøer. Det viser en foranalyse, som Dansk Kyst- og Naturturisme har fået foretaget

Tekst: Louise Kande – Foto: Blokhus By Camping

75 procent af campingpladserne i Danmark ligger inden for den nuværende kystnærhedszone. Det har i mange år spændt ben for, at campingpladserne har kunnet forny og udvikle sig i takt med den moderne feriegæst, og de har derfor tabt terræn til andre ferieformer.

Regeringens planer om en liberalisering af planloven kan dog åbne op for, at campingpladserne kan være lokale vækstlokomotiver. Det viser en foranalyse fra marts 2016, som Dansk Kyst- og Naturturisme har sat i værk.

– Lovgivningen har i konkrete tilfælde sat en stopper for, at campingpladserne har kunnet bygge nye toiletfaciliteter, flytte en gangsti tættere på kysten eller bygge flere hytter. Med ændrede rammevilkår kan campingpladserne i meget højere grad bidrage til udviklingen af kyst- og naturturismen i det hele taget, fortæller Jacob R. Kirkegaard Larsen, souschef for strategi og udvikling i Dansk Kyst- og Naturturisme.

En naturlig del af kommunens turismestrategi

Et vigtigt led i udviklingen af campingpladserne er desuden at skabe et tættere samarbejde mellem campingplads og kommune, fordi de kan være vigtige ressourcer for hinanden i udviklingen.

– Mange campingpladser er centrale aktører i udviklingen af en turismedestination. Samtidig har campingpladserne brug for kommunens opbakning. Derfor bør de også være en del af den kommunale turismestrategi. Det kræver naturligvis et tæt samarbejde mellem campingplads og kommune, Jacob R. Kirkegaard Larsen.

Du kan læse hele rapporten på: www.campingraadet.dk:

5 gode grunde til at vælge campingferie

Børnene får nemt nye legekammerater. Børnene finder lynhurtigt hinanden – det er nemt og trygt at bevæge sig rundt på pladsen og finde den nye legekammerats telt eller campingvogn

Mange aktivitetsmuligheder. Du og børnene behøver ikke ‘ nøjes’ med bamseklub, når I er på camping . Mange danske campingpladser byder på et hav af muligheder for børn og voksne

Det kan være en (lidt) billigere ferie. Ofte laver man selv maden eller spiser med venner eller naboer på pladsen. Finder I en mindre campingplads og låner et godt familietelt eller en campingvogn af nogen, I kender, er der rare penge at spare

Mange af Danmarks bedste campingpladser ligger få hundrede meter fra vandet – oven i købet ved nogle af de lækreste strande.

Mange campingpladser ligger indenfor 30-40km fra en storby – og så kan man kombinere by- og kystferie på én og samme gang. 

Læs om fantastiske oplevelser og events