Pandrup

Centre med hurtig-test lukker i oktober

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Behovet for Corona-test er fortsat faldende, og derfor sænkes kapaciteten for både PCR- og hurtigtest.
Den kommende måned vil der stadig være PCR- og hurtigtest i alle kommuner, men flere vil få længere til teststederne.
Hurtigteststederne lukker senest 9. oktober 2021.
Det oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse

Behovet falder
I takt med, at flere danskere er blevet vaccineret, og at Corona-passet udfases, falder behovet for PCR- og hurtigtest. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed 26. august 2021 orienteret regionerne og de private udbydere om, at testkapaciteten nu nedjusteres yderligere.

Det betyder følgende:

  • Aftalen med de private udbydere om hurtigtest forlænges, således at de private udbyderes hurtigteststeder lukker senest 9. oktober.
  • Fra 13. september 2021 nedjusteres hurtigtestkapaciteten fra 200.000 til 100.000 daglige test.
  • Fra 1. september 2021 nedskaleres kapaciteten for PCR-test fra 170.000 til 100.000 daglige test.

I alle kommuner
Ændringerne betyder, at nogle vil få længere til test-stederne, og ikke alle vil have maksimalt 20 kilometer til nærmeste test-sted. Testindsatsen vil fortsat blive tilrettelagt, så der er et landsdækkende net af test-steder.
– Det er rigtigt positivt, at vi nu igen kan skrue ned for testkapaciteten. Det skyldes, at mange lader sig vaccinere, siger direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer-Johns.
– Fremover vil der være færre test-steder, men der vil fortsat være testmuligheder i alle kommuner. Det betyder samtidig, at de mange medarbejdere, der har gjort et fantastisk arbejde med at holde smitten under kontrol, nu kan komme ud og bidrage andre steder i samfundet. Vi følger løbende situationen i tæt samarbejde med regionerne, og vi vil hurtigt kunne skrue op, så vi kan teste flere, hvis der bliver behov for det, siger hun.
Det er planen, at udvalgte PCR-teststeder fra oktober 2021 kan tilbyde hurtigtest i nødstilfælde, hvor det er afgørende, at borgeren får et hurtigt svar. Dette projekt testes i september – før hurtigtestene udfases – og forventes at være i drift i oktober.
Adresser og åbningstider for testcentrene opdateres løbende på coronasmitte.dk.

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Læs om fantastiske oplevelser og events