Nyheder
imported

Corona Cruise forbi Skulpturparken Blokhus

Fredag den 5. juni var alle med specialkøretøjer, nye som gamle, inviteret med på Cruise mod Corona – hvor de bl.a. lagde vejen forbi Skulpturparken Blokhus.

Det er et sikkert tegn på sommer, når veteranbiler, klassiske køretøjer, alderstegne motorcykler og knallerter triller ud på de danske landeveje, og bilentusiaster mødes og spejler sig i nypoleret autolak. I år sætter coronarestriktionerne dog en stopper for de traditionelle træf, så i stedet valgte en bilentusiast fra Kibæk, Carsten Dreisig Hansen, at arrangere ’Cruise mod Corona’ den 5. juni, hvor han herved har samlet ind til coronaforskningen på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.

Bag ideen

Ideen om et cruise opstod, da det stod klart, at der i år ikke kan arrangeres sommertræf, hvor ejere af de gamle biler og motorcykler mødes. Men behovet for at lufte køretøjerne og se hinanden er der stadig. Derfor fandt han på at optegne en rute i sit lokalområde i Midtjylland og invitere andre bil- og motorcykelentusiaster til at dreje ind på etapen på cirka samme tid og køre en rundstrækning uden stop. Interessen viste sig at være overvældende.

Visit i Skulpturparken

I Nordjylland var der derfor også, fredag den 5. juni, lagt op til en rigtig cruise-tur på 8 timer og hele 500km.  Alle med specialkøretøjer, nye som gamle, var nemlig inviteret med på Cruise mod Corona i Nordjylland. Ruten der havde flere startsteder spredt over ruten, kom bl.a. forbi American Wheels i Svenstrup, Skøjtealléen i Frederikshavn, Aabybro Mejeri, Lystbådehavnen i Thisted og Skulpturparken i Blokhus, hvor der var fri drikkebod til de mange chauffører. Foruden Nordjyllandsruten, var der også ruter på Bornholm, i Sønderjylland, Lolland, Fyn, Djursland, og Nordsjælland. 

Læs om fantastiske oplevelser og events