Aabybro

COVID-19: Nørhalne Cup er aflyst

Fremad Nørhalne ser ingen andre muligheder

– Fremad Nørhalne er på grund af COVID-19 nødsaget til at aflyse årets udgave af den internationale ungdomsturnering i fodbold, Nørhalne Cup, som skulle have fundet sted 21. til 23. maj.

Ærgrelse og beklagelse
– Vi er meget kede af, at vi må aflyse og beklager overfor vores samarbejdspartnere og ikke mindst de mange glade fodboldspillere, som havde set frem til at skulle deltage i vores turnering. Men vi må desværre aflyse Nørhalne Cup og Nørhalne Elite Cup i år, siger cupmanager Per Jeppesen.

Et stort ansvar
Med ansvaret for sundheden for de 1.800 medhjælpere samt 10.000-12.000 deltagere i Nørhalne Cup er der ingen anden løsning.
– Vi tager selvfølgelig myndighedernes anvisninger alvorligt, og det ser desværre ikke ud til, at COVID-19 er ovre, når vi rammer starten på vores cup 20. maj, hvor de første gæster skulle ankomme, siger Per Jeppesen.
– Vi frygter derfor, at smitten stadig breder sig, selv om vi allerede nu har planlagt adskillige foranstaltninger under cuppen for at bekæmpe smittefaren, tilføjer han.

Økonomisk betydning
Fremad Nørhalne er yderst bevidst om, at en aflysning har en økonomisk betydning for de 12 samarbejdsklubber samt for handelslivet i kommunen, når op til 12.000 spillere, trænere, ledere og forældre ikke besøger Jammerbugt Kommune i Kr. Himmelfartsferien.

Besøg fra andre lande
Men halvdelen af deltagerne i den internationale turnering kommer fra udlandet, og det er umuligt at forudsige disse landes situation i forhold til virus og smittefare.
– Det betyder, at der vil være en risiko for at bringe smitte til eller fra Danmark, og det vil vi for alt i verden undgå, understreger Per Jeppesen.

Ser frem til 2021
I tæt samråd med DBU, Danmarks Idrætsforbund og lokale myndigheder er det derfor besluttet at aflyse årets Nørhalne Cup, som ellers så ud til at blive et rekordår med deltagelse af nogle af Europas største klubber.
– Det ærgrer os selvfølgelig, at vi i år ikke kan danne den festlige ramme om sport, fællesskab og sjove oplevelser til Nørhalne Cup, som vi plejer, men sikkerhed og sundhed går fremfor alt. I stedet vil vi se frem til at holde et sikkert, forsvarligt og sportsligt stærkt stævne næste år.
– Vi håber derfor, at se alle deltagere til Nørhalne Cup i 2021, som spilles 13. til 15. maj, siger Per Jeppesen og slutter med:
– Vi ønsker jer alle en god og sikker sommer. Pas godt på hinanden.

Læs om fantastiske oplevelser og events