Blokhus Medier_logo-01
Aabybro

Covid-19: Nørhalne Viser Kunst 2021 er aflyst

Med årene har udstillingen Nørhalne Viser Kunst i Nørhalne Hallen vokset sig til en stor begivenhed med tilsvarende bevågenhed samt interesse fra både kunstnere og publikum fra hele landet.
Og netop derfor ser arrangørerne, IFNs Kunstvenner, ingen anden mulighed end at aflyse Nørhalne Viser Kunst 2021.
Besøgstallet sidste år var cirka 8.000, og ofte stod gæsterne i hallen som sild i en tønde.

Plan B ikke mulig
– Vi har haft et bestyrelsesmøde hvor vi egentlig skulle se på, hvordan vi kunne gennemføre en plan B med en anden form for udstilling samt om vi kunne regulere, hvor mange folk der er i hallen ad gange. Vi har jo gratis adgang, fortæller Trine Schultz, formand for IFNs Kunstvenner.
– Vi overvejede, at publikum skulle bestille en billet på forhånd, men omvendt ville vi have svært ved at afvise gæster uden billet ved døren, siger hun.
– Det gode ved udstillingen er jo også, at der kommer gæster fra hele landet. Også derfor synes vi ikke, at vi ville kunne gennemføre udstillingen på en forsvarlig måde. Samtidig har vi også et ansvar over for vores mange frivillige, understreger hun.

Usikkerhed om restriktioner
Desuden ville en udstilling med et begrænset antal gæster heller ikke være en rigtig Nørhalne Viser Kunst begivenhed.
Oven i kommer en usikkerhed om hvilke restriktioner, der vil være over for denne type arrangementer i den første weekend i februar, hvor Nørhalne Viser Kunst plejer at finde sted – og om man i givet fald ville kunne overholde reglerne, også set i lyset af de mange og store forberedelse en sådan udstilling kræver.

Vender stærkt tilbage
– Derfor kom vi på bestyrelsesmødet frem til at vi aflyser i 2021, siger Trine Schultz.
– Men vi vender stærkt tilbage i 2022, og på det næste bestyrelsesmøde om en måned vil vi se på mulighederne for en eventuel virtuel udstilling i 2021, tilføjer hun.

Læs om fantastiske oplevelser og events