Nyheder
imported

Cyklisterne skal forkæles

I løbet af efteråret 2014 forbedres forholdene for cyklisterne i Gateway Blokhus, da cykelturisterne får nyt pausested

Blokhus:

I løbet af efteråret 2014 forbedres forholdene for cyklisterne i Gateway Blokhus, da cykelturisterne får nyt pausested

Tekst & Foto: Louise Kande

Cyklisterne skal forkæles med hængekøjer, madpakkehus, borde og afslappende møbler. Cyklen skal let og komfortabelt kunne justeres og tilpasses. Og så skal cyklisterne tilbydes information om cykeloplevelser. Sådan lyder nogle af de muligheder, som cyklende turister fra 2015 vil kunne benytte, når de besøger det helt nye cykelpausested, som etableres i Gateway Blokhus i efteråret 2014 af Powered by Cycling: Panorama.

Powered by Cycling: Panorama mener, at Blokhus er et oplagt sted at placere pausestedet, og selve placeringen for de enkelte elementer i Gatewayen er hermed besluttet, og det nye pausested kommer til at være omkring picnicpladsen i Gatewayen.

– Pausestedets placering tager dels hensyn til skovområdet, vind- og vejrforhold og de forskellige målgrupper, som vil benytte sig af pladsen. Det kommer til at være synligt for cykelturisterne, men uden at skæmme for området, fortæller Mogens Skov, én af ildsjælene fra Gateway Blokhus Gruppen. 

Det nordjyske cykelpausested bliver en del af i alt ni nye pausesteder langs hele den jyske Vestkyst fra grænsen i syd til Skagen i Nord. Cykelpausestederne bliver alle placeret ved den nationale cykelrute 1 og tæt på regionale og lokale cykelruter som eksempelvis Hærvejen og nye såkaldt Panorama-cykelruter. På den måde tilgodeser Panorama-projektet også de øvrige cykelruter, og pausestederne er derfor et naturligt mødested, hvor langturscyklister og dagsturscyklister kan mødes.

Kort og godt – Panorama

Powered by Cycling: Panorama skal give Danmarks turister gode oplevelser på cykel. 26 nye korte cykelruter skal sammen med bedre infrastruktur, cykelvenlige overnatningssteder, international markedsføring og salg af pakkerejser gøre Danmark til en cykeldestination i verdensklasse og skabe vækst i kystturismen. Projektet er knyttet til de to velbesøgte langtursruter: Vestkystruten (Tønder-Skagen) og København-Berlin ruten (Gedser-København).

Læs om fantastiske oplevelser og events