Nyheder
imported

Danmark er dejligst i Jammerbugten

Danmarks største havefest "Danmark dejligst" besøger også i år Jammerbugt Kommune. Denne gang sker det ad to omgange, først Trekroner i juni måned og Hune i august.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Danmark dejligst kommer til omkring 25 byer rundt om i landet og man vil kunne høre kendte kunstnere som Rasmus Nøhr og Zididada sammen med en lang række af lokale musikere. Musikeren Rasmus Nøhr er initiativtager til Danmark dejligst, der opstod i 2012 og grundideen bag "Danmark dejligst" er at den store musikalske havefest skal være gratis og være med til at skabe noget i de områder af Danmark, der ofte ikke får så stor opmærksomhed og dermed flytte fokus fra storbyerne.

Netop dette er landbyen Trekroner et godt eksempel på, da byen i 2016 vandt prisen som årets landsby i Danmark på baggrund af det store arbejde lokale ildsjæle havde lagt og ligger for dagen. Også Hune, som i samarbejde med Blokhus får besøg af Danmark dejligst er et flot eksempel på, hvad frivilligt arbejde og et tæt lokalt samarbejde kan skabe.

Ildsjælenes enorme virke i de mindre byer i Danmark er vigtigt for folkene bag "Danmark dejligst", da musikhavefesten opbygges med hjælp fra lokale ildsjæle og frivillige, faktisk er mere end 6000 frivillige landet over engageret i forbindelse med koncerterne, hvilket er med til at styrke fællesskabet, handlekraften og foreningslivet rundt om i landet.

Set & sket – optakt i Pandrup

Den 4. august klokken 14:00 – 23:00 kommer Danmark dejligst til Hune. Som optakt hertil kom folkene bag konceptet på PR tur i Jammerbugt Kommune fredag d. 5. maj.  De gæstede Pandrup Skole med en minikoncert, hvor alle elever fik mulighed for at deltage – også Super Brugsen i Pandrup fik besøg af Rasmus Nøhr, hvor der også blev afholdt minikoncert. 

Meld dig som frivillig

Mange lokale aktører og ildsjæle er allerede nu engageret i sommerens to store koncerter i Trekroner og Hune, men det skal ikke afholde endnu flere fra at melde sig under fanerne som frivillige hjælpere til koncerterne til glæde og gavn for fælleskabet og glæden ved god musik. Det bliver to store brag af en havefest for hele familien.

For mere info, se danmark-dejligst.dk eller kontakt Visitjammerbugten Blokhus på tlf.: 72578970

 

Læs om fantastiske oplevelser og events