Blokhus

Danmarks bedste kunstskøjteløbere på is i Blokhus

Forbipasserende på Torvet i Blokhus stopper op og følger imponeret med i de piruetter og spring, som 12-årige Wendell og 14-årige storesøster Babeth Hansson Østergaard udfører med lethed og elegance på skøjtebanen i Blokhus.

Bronze ved NM
Hun er dansk mester og har deltaget i flere internationale stævner, ligesom sin lillebror, der er eneste dreng i sin årgang og klasse herhjemme, hvorfor han ville have været selvskrevet som mester, såfremt det havde været muligt at afholde et dansk mesterskab i 2020.
Desuden vandt Babeth bronze ved de nordiske mesterskaber og kom som den eneste af de 11 danske deltagere hjem med en medalje.

Træning på is
Begge er medlemmer af Skøjte og Sports Forening Nord, men indendørs træning på is er lukket ned.
Derfor tager de ofte til skøjtebanen i Blokhus for at træne, ligesom mange andre af medlemmerne fra SOS Nord.
– Det betyder rigtig meget for os, at vi kan komme her, når alt andet er lukket ned. Det er meget vigtigt, at vi stadig kan træne på is, fortæller Babeth, som siden hun var lille har haft OL-deltagelse som sit mål, mens Wendell også efter at komme så langt som muligt.

Føler at man flyver
Og de to søskende har nærmest løbet på skøjter fra før de kunne gå, da moren, Pamela, tog dem med, når hun skulle løbe på skøjter.
– Jeg elsker at løbe på skøjter, fordi man føler sig fri på en måde. Man føler, at man flyver og glider frem, og så er der vinden i håret, fortæller Babeth.
– Det er sjovt at lære nye spring og klare ny ting og vise det frem til stævner, forsætter hun, mens Wendell supplerer med, at der er et rigtig godt fællesskab i SOS Nord, mens han tager skøjterne af efter dagens løb på isen – og ser frem til næste besøg med Blokhus og skøjtebanen.

Læs om fantastiske oplevelser og events