Nyheder
imported

Dannebrog hejst til ære for landets udsendte og veteraner.

80 veteraner mødte op i DGI-Huset i Aabybro til en både hyggelig og højtidelig fejring.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

Traditionen tro markerede Jammerbugt Kommune d. 5. september den nationale flagdag for tidligere udsendte i international tjeneste for Danmark. Til arrangementet var cirka 80 veteraner mødt op, og de blev bakket op af hele 17 faner og fanebærere, der leverede en flot indmarch til toner fra Aalborg Brass Band fra Flyvestation Aalborg. 

Tale ved borgmesteren

Borgmester Mogens Christen Gade stod for velkomsttalen, som i store træk var en hyldest og tak for den særlige indsats, de deltagende har ydet som udsendte i international tjeneste. Borgmesteren satte i sin tale også fokus på det savn, der opleves, når nære relationer er ude på missioner, og som også de udsendte oplever til deres nære derhjemme.

Borgmesteren talte også om, hvordan nogle udsendte kommer hjem som forandrede mennesker. Og netop dette var temaet for årets gæstetale, som blev holdt af Torben Lund. Torben Lund er selv veteran, der har oplevet krigens eftervirkninger på egen krop. Torben Lund lagde i sin tale vægt på, hvordan vi kan hjælpe veteraner, der har det svært, og han understregede også i sin tale, hvordan han har båret sig ad med også at se positivt på de mange ting, han stadig kan.

Jammerbugt Kommune takker til de fremmødte og glæder sig til at byde velkommen igen i 2023, når flagdagen igen vil blive markeret.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events