Nyheder
imported

De små skal i trafikken

Der er skolestart og dermed nye trafikanter på skolevejen

Jammerbugten:

Pas på de små i trafikken – der er skolestart og dermed nye trafikanter på skolevejen

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

I det nye skoleår begynder cirka 66.000 børn i skole i Danmark. Mange af dem er helt uerfarne i trafikken.

-I Jammerbugt Kommune starter 420 nye børn i skole medio august. Derfor skal bilisterne huske at sætte farten ned på skolevejene og være ekstra opmærksom på de mange nye og små trafikanter rundt om i Jammerbugten. De mange børn, som starter er ikke vant til at gå eller cykle i trafikken, og selvom de følges med deres forældre, så kræver det også ekstra opmærksomhed og plads fra os andre trafikanter”, siger borgmester Mogens Gade.

For at få alle til at vise hensyn på skolevejene sætter politiet ind med kontrol fra første skoleuge. Samtidig vil den landsdækkende skolestartskampagne PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN være synlig på vejene i form af plakater i vejsiden med kampagnesloganet.

-Mange forældre vil gerne beskytte deres barn mod den farlige trafik og kører derfor barnet i skole hver dag. Men det gør i virkeligheden mere skade end gavn, for børn kan ikke lære om trafik fra bagsædet af en bil. Derfor opfordrer vi forældrene til at komme ud i trafikken med deres barn og hjælper med nogle gode råd, siger konsulent Gitte Aagaard fra Rådet for Sikker Trafik.

Læs om fantastiske oplevelser og events