Nyheder
imported

Den gamle kanon giver liv til Blokhus

Fredag d. 19. juli bliver der igen masser af liv i Blokhus, når Blokhus Kanonlaug fejrer sit 10 års-jubilæum.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

I anledningen af Blokhus Kanonlaugs 10-års jubilæum, fredag d. 19. juli,  vil der fra kl. 9.30 være dækket op til stort gratis morgenbord til de første 300 gæster på Torvet i Blokhus. – Vi har inviteret fire gæstende kanonlaug til at komme og salutere med os på stranden, siger Per Dahl Engelbrechtsen fra Blokhus Kanonlaug. Der er tale om Faaborg Kanonerlaug, Auroras Kanonlaug fra Aabenraa, Himmerlands Saluteringslaug samt Aalborg Kanonlaug. – Det bliver noget af et kanoner-træf, og alle medbringer selv egne kanoner, så vi vil vi nok salutere med op mod 22 kanoner, fortsætter Per Dahl Engelbrechtsen.

En gammel kending

– Jeg vil gerne på Aalborg Kanonlaugs vegne ønske Blokhus Kanonlaug hjertelig tillykke med 10- års jubilæet, siger oldermanden i Aalborg Kanonlaug, Bernt Jensen til Blokhusavis, og fortsætter: – Aalborg Kanonlaug var jo "fødselshjælper" for det nystiftede kanonlaug i Blokhus, og jeg deltog selv som oldermand i den første skydning på stranden tilbage i 2009. Det er derfor med stor glæde jeg igen nøjagtig 10 år senere har fornøjelsen af igen at salutere på Blokhus strand for at fejre Blokhus Kanonlaug, afslutter Bernt Jensen.

Aktiviteter programsat hele dagen

Der etableres skydeplatforme på stranden helt nede ved vandet langs Blokhus bæk, og fra kl. 15.00 er alle kanoner stillet op og klar til besigtigelse. Kanonererne i deres flotte uniformer vil være til stede og fortælle om kanonerne. – I anledning af jubilæet har vi lavet et 16 siders hæfte om Blokhuskanonen og hvordan Blokhus Kanonlaug blev stiftet for 10 år siden. Hæftet er gratis og uddeles på stranden, ligesom det kan hentes på turistkontoret og i butikker i byen, fortæller Per Dahl Engelbrechtsen. Fredag d. 19. juli arrangerer Fiskernes Hus også et ekstra anderæs med tilmelding fra kl. 15.00. Fra klokken 20.00 marcherer de 24 deltagende kanonerer i deres flotte uniformer, med Brovst Pigegarde i spidsen, fra Blokhus centrum til Blokhus Strand, hvor Byrådsmedlem Christian Hem vil holde festtale, inden saluteringen går i gang kl. 21.00. – Vi anmoder venligst alle tilskuere om at holde sig udenfor det afspærrede sikkerhedsområde. Vi glæder os til at se rigtig mange gæster på stranden, fredag d. 19. juli, til en kanonoplevelse, slutter Per Dahl Engelbrechtsen.

Læs om fantastiske oplevelser og events