Livredder
Blokhus

Den hårde vind sender fire livreddertårne på tidlig orlov

Livredderne vil dog fortsat være til stede på strandene i deres gule biler
 | FOTO: Presse  

TrygFonden Kystlivredning har livreddere på 35 strande landet over frem til og med onsdag den 16. august. Den igangværende sommerstorm sender dog livreddertårnene på Tversted Strand, Tornby Strand, Løkken Strand og Blokhus Strand på tidlig orlov – en uge før planlagt. I stedet vil livredderne operere fra deres meget synlige gule biler på de fire berørte strande badesæsonen ud. Det gøres først og fremmest af hensyn til livreddernes sikkerhed og med henblik på at bevare tårnenes funktionalitet i lang tid fremover.

Al badning på de pågældende strande frarådes

Lige nu er livreddertårnene på Tversted Strand, Tornby Strand, Løkken Strand og Blokhus Strand lukkede, da de er hårdt påvirkede af den usædvanlige hårde vind og vandet, der er presset langt ind over den normale kystlinje. Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er fortsat til stede på strandene, men fraråder al badning på de pågældende strande.

– Vores livredderes sikkerhed går frem for alt, og samtidig vil vi gerne beskytte vores ikoniske rød-hvide livreddertårne, så de også i de kommende somre kan gøre stor gavn på strandene i Nord- og Vestjylland. Derfor opererer vi på de fire strande resten af sæsonen fra vores også meget synlige gule livredderbiler, der hvor tårnene plejer at stå, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, og fortsætter:

– Lige nu fraråder vi på det kraftigste al badning ved de pågældende strande. Det har vi også markeret med røde flag, bl.a. på vores hjemmeside Respektforvand.dk. Når vores kystlivreddere i de kommende timer og dage fortsat opererer ved de fire strande, så vil jeg opfordre folk, der besøger strandene, til at tage en snak med livredderne om de øjeblikkelige forhold på den pågældende strand, siger Anders Myrhøj.

Læs om fantastiske oplevelser og events