Aabybro

Der skal arbejdes for at fastholde spillerne

U14 drenge på træningslejr og med udsigt til udenlandstur

– Trods våde baner, regn og kulde er der glæde at spore hos spillerne fra U14-holdet, der denne lørdag holder træningslejr med også spisning, leg i hallen og overnatning i Nørhalne Hallen.
Det er 5. år i træk, at årgangen holder en træningslejr, og det er et af flere tiltag for at holde på spillerne, fortæller trænerne Palle Bach og Søren Spaun.

Spillerne trodsede det dårlige vejr. Foto: Vores Jammerbugt

Morten Bruun om at fastholde
Torsdag 5. marts besøger den tidligere landsholds- og superligaspiller samt fodboldekspert Morten Bruun Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter i Aabybro.
Han er af folkeoplysningsudvalget inviteret til at fortælle om, hvordan man kan fastholde de unge medlemmer i idrætsforeningerne.
Det er nemlig et problem.
Eksempelvis er der i dag i Jammerbugt Kommune 30 procent færre fodboldspillere i alderen 0-16 år end for 10 år siden.
Foredraget er i øvrigt gratis.

Der er 21 spillere på holdet. Foto: Vores Jammerbugt

Styrker det sociale
Palle Bach og Søren Spaun er to af de mange frivillige ungdomstrænere, der uge efter uge gør deres bedste for at lære deres drenge at spille bedre fodbold – men bruger også megen tid og tanker på at fastholde spillerne.
– Vi holder træningslejren for at styrke det sociale. Det er vigtigt for os i IFN. Som lille klub er vi nødt til at skille os ud, fortæller Palle Bach.

Trænerne Palle Bach (t.v.) og Søren Spaun. Foto: Vores Jammerbugt

Langt til udekampe
Dette U14 hold er et samarbejde mellem hele tre klubber – Fremad Nørhalne, Vadum og Biersted IF. En del af spillerne er U13, da de ikke er nok til at have deres eget hold.
– Vi oplever, at mange klubber omkring os ikke har hold i vores årgang. Nogle gange heller ikke i de større byer, fortæller Palle Bach.
Derfor bliver det også til længere ture til udekampene – i efteråret blandt andet til Frederikshavn og Horne/Hirtshals.
Ture på 90 og 120 kilometer tur-retur for at spille to gange 35 minutter.

En breddeklub
– Vi bruger meget tid på at tænke over, hvad vi kan gøre for at fastholde spillerne. Vi har 21 spillere. Så der er for mange til ét hold og for få til to.
– Nogle er stoppet, og dem skal vi gerne have i gang igen. Samtidig har vi mistet nogle af de dygtigste, der gerne ville videre, fortæller Søren Spaun.
– Vi er en lille klub og en breddeklub, så vi er nødt til at satse på det sociale og favne bredt fra den gode til den knap så gode spiller. Vi skal vise, vi er en god klub, forklarer Palle Bach.

Til sommer går turen mod Ikast Cup og til efteråret venter en tur til Italien. Foto: Vores Jammerbugt

Til Italien
Det handler også om at stille særlige oplevelser i udsigt. I en årrække har holdet deltaget i Ikast Cup og skal afsted igen i år, og der venter en tur til Limone Cup i Italien i efterårsferien.

Træningslejren:

  • Forældremøde.
  • Træning i 1,5 til 2 timer.
  • Frokost.
  • Spil og leg i hallen.
  • Aftensmad.
  • Sociale aktiviteter.
  • Overnatning.
  • Morgenmad.

Læs om fantastiske oplevelser og events